Hvad du kan bruge din VPN til og hvordan

VPN står for Virtual Private Network og det er noget, der giver dig anonymitet og privathed, når du bevæger dig på nettet. En VPN er noget, du downloader og du kan få en masse forskellige. Både nogle, der er gratis, og nogle, der koster penge. I dette tilfælde går pris og kvalitet ofte hånd i hånd og hvis du vil have en VPN med en god hastighed og uden reklamer, så bør du betale for den. Der er rigtig mange forskellige udbydere og det er derfor vigtigt at vælge den helt rigtige VPN til dine behov. Med en god VPN får du beskyttelse i den forstand, at din lokation og dine oplysninger ikke kan spores af andre med slette intentioner. Der er mange gode grunde til at vælge at bruge en VPN, men det kan måske være svært at gennemskue brugen af den nogle gange. Derfor vil vi bruge denne artikel på at gennemgå de forskellige ting, en VPN kan bruges til.

De mange muligheder med en VPN

Det er blevet mere og mere populært at benytte sig af en VPN til at færdes anonymt på nettet og den største fordel ved at bruge en VPN er netop den sikkerhed, der følger med. En VPN krypterer dine data og det gør det svært for hackere og andre at finde dig. Derudover skjuler den også din lokation, hvilket betyder, at du kan bruge den til at få adgang til streamingtjenester i andre lande, der kan tilbyde noget andet indhold end de danske tjenester. Det betyder for eksempel også, at du kan få adgang til events i andre lande som for eksempel pokerturneringer og lignende, som ikke er tilgængelige her i landet. Udover at skjule din lokation, så bliver der heller ikke gemt cookies på din browser og det kan være smart, hvis du for eksempel leder efter flybilletter til billige penge. Det, der normalt sker, er nemlig, at flyselskaberne og rejseselskabernes hjemmesider gemmer dine cookies og hæver prisen jo flere gange, du søger efter flybilletter, hoteller, destinationer eller andet. Det sker dog ikke med en VPN.

Så det handler essentielt set om, hvor anonym du ønsker at være på nettet, og hvor godt beskyttet du vil være. Der er dermed mange fordele ved at få og benytte en VPN og meget få ulemper. Én af ulemperne kan være prisen, fordi det er en ekstra månedlig udgift, men en god VPN kan fås til omkring 100 kr. i måneden, så det er ikke fordi, det er noget, der kommer til at vælte budgettet.

Hvordan bruger du så en VPN?

Privecstasy CC0 1.0 Caption: Du kan bruge en VPN på både din smartphone og din computer.

Så har vi dækket, hvad du kan bruge din VPN til, og så mangler vi bare, hvordan du kommer i gang med at anskaffe dig en. Det kan godt være, at det lyder lidt vildt og uoverskueligt, men det er faktisk ganske lige til og nu guider vi dig lige igennem det.

Det første, du skal gøre, er at finde ud af, hvilken VPN-udbyder du vil benytte dig af. Der er en del forskellige, så det er vigtigt, at du lige leder lidt rundt omkring efter den bedste. Når du så har fundet den, du vil have, så køber du en plan og downloader din VPN. Derefter skal du opsætte din nye VPN og her medfølger som regel instruktioner på, hvordan du lige gør det. Det plejer at være lige til at gå til. Til slut skal du bare tilsluttes til en VPN-server og så er du klar til at surfe på nettet i fred og ro. Det er i bund og grund ganske ukompliceret. Du skal bruge en smule tid på at finde det rigtige tilbud til dig og dine behov, men derefter kan du nyde at færdes på nettet med en højere grad af sikkerhed. Det skal dog nævnes, at det ikke er en garanti mod virus og andet og det derfor altid anbefales, at du også anskaffer dig et godt antivirusprogram for at sikre dig og din computer eller enhed optimal beskyttelse.

Så er du godt rustet til at anskaffe dig en VPN og komme i gang med at bruge den. Der er masser af tips og tricks at hente her på siden, så der er altid hjælp at hente, hvis du har brug for lidt ekstra hjælp til at komme i gang. 

Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.