Fordele og ulemper ved VPN

Det er blevet meget populært at benytte sig af VPN. I takt med stigende kriminalitet på nettet vælger flere brugere at beskytte sig selv på nettet med en VPN. Her gennemgår vi nogle af de mange fordele og de enkelte ulemper, der er ved at bruge en VPN.

I disse tider er det vigtigt at beskytte sig selv, når man bevæger sig online. Der er desværre rigtig mange, der får stjålet data og oplyser, eller som bliver ramt af virusangreb. En VPN kan beskytte dig mod en lang række ting ved at sikre din anonymitet. Den sikrer ganske enkelt at udefrakommende ikke kan tracke dine bevægelser eller tilgå din IP-adresse.

En VPN beskytter dog ikke mod virusangreb, og derfor er det vigtigt at supplere med et godt antivirusprogram. Det kunne være antivirusprogrammet fra AVG. Det er den bedste måde at sikre, at din computere ikke bliver ødelagt af virus.

Fordele

Sikkerhed gennem kryptering
Den største fordel ved at bruge en VPN er sikkerhed. Den beskytter dig mod hackerangreb og sikrer din anonymitet. Det gør den ved at kryptere din data. Det er især vigtigt at beskytte sig, hvis man bruger offentlige netværk. Her kan alle andre på det samme netværk som dig i princippet tilgå dine data. Generelt bør man undgå offentlige wi-fi, da de kan være meget usikre.

Adgang til indhold
En anden fordel ved VPN er, at den skjuler din lokation. Det betyder, at du kan tilgå indhold, hvor der ellers er geografiske restriktioner. Det kunne være på for eksempel Netflix eller YouTube. Du kan også bruge det den anden vej rundt. Hvis du befinder dig i udlandet, og gerne vil tilgå dansk indgå, så kan du gøre det ved brug af en VPN.

Undgå dyre flybilletter
Når du kigger på flybilletter, så stiger priserne, hver gang du kigger på de samme billetter. Gennem brug af cookies kan de tracke, hvor interesseret du er i disse billetter. Kigger du på billetterne flere gange, er det et tegn på interesse, og priserne ryger i vejret. Det kan du i høj grad undgå ved at bruge en VPN.

Ulemper

Internetforbindelse
Der er også nogle enkelte ulemper ved at benytte en VPN. Du kan for eksempel risikere, at din internetforbindelse bliver langsommere. I hvor høj grad dette er tilfældet vil afhænge af den specifikke VPN. Hvis du vælger en billig eller gratis VPN, er der større sandsynlig for en langsom forbindelse. På disse er der også varierende stabilitet, som medfører, at servicen kan gå ned i en periode.

Udgift
En anden ulempe er selvfølgelig, at en VPN er en ekstra udgift. Hvis man gerne vil have en ordentlig VPN, så vil man typisk vælge at betale for en. Det skal man selvfølgelig overveje. Samtidig er det flere og flere sider, som er blevet bedre til at blokere for VPN-adgang. Det kunne for eksempel være Netflix. Derfor er det ikke altid, at man kan få adgang til præcis de ting, som man ønsker — selv med en VPN.

Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.