Sådan vælger du den rigtige VPN

Markedet for VPN er blevet rigtig stort. Det betyder, at der er kommet rigtig mange at vælge mellem. Her guider vi til, hvad du kan se efter, når du skal vælge en VPN.

En VPN højner din sikkerhed på nettet. VPN står for Virtual Private Network, og giver dig anonymitet online. Det betyder, at din information og lokation ikke kan spores af andre. Derfor beskytter den dig mod hackere, der ønsker at stjæle din identitet eller information.

En VPN beskytter dog ikke mod virusangreb, og derfor er det en god idé også at downloade et godt antivirusprogram som Kaspersky. Så er du beskyttet mod ødelæggende vira, der vil infiltrere din computer.

Sådan får du fat i en VPN

Adgang til en VPN får du ved at downloade den på nettet. Det koster typisk penge hos en udbyder, men kan også hentes gratis. Hvis du vælger en gratis VPN, må du forberede dig på lavere hastighed og en vis mængde reklamer. Hvis du gerne vil undgå dette, bør du vælge at betale for din VPN. De dyreste VPN ligger på omkring 100 kroner om måneden.

Anonymitet og brugervenlighed

Når du vælger en VPN, så skal du være sikker på, at den givne VPN passer til dit styresystem. Derudover er det en god idé at tjekke, om den er nem at sætte op og nem at bruge. Det kan du blandt andet tjekke ved at læse forskellige brugeranmeldelser af den givne VPN.

Derudover skal du spørge dig selv, om du gerne vil være helt anonym. Hvis svaret er ja, så skal du sikre dig, at udbyderen af din VPN ikke gemmer din data. Det er dog lovpligtigt, at udbyderen udleverer din data, hvis der forefindes en dommerkendelse.

Vær opmærksom på

En VPN er et virkelig godt værktøj til at højne sin sikkerhed på nettet. Dog er der nogle ting, som man skal være opmærksom på. Nogle VPN kan sænke hastigheden på dit internet. Det gælder især for de gratis VPN.

Derudover så vil de forskellige VPN tilbyde dig at bruge serveren i forskellige lande. Det er derfor ikke nødvendigvis en dansk serverplacering. Det kan dog godt følge med i abonnementet. Det kan du læse dig frem til i betingelserne. Hvis du ikke har en dansk serverplacering, vil du ikke kunne tilgå landspecifikke tjenester som fx DR.

Opmærksomhed og lovpligtigt

Selvom du har en VPN, så er det stadig vigtigt at være opmærksom på nettet. Den beskytter dig i høj grad, men ikke hundrede procent. Som tidligere nævnt, så er det en god idé at supplere med et antivirusprogram. De beskytter nemlig på hver sin måde.

Man skal være opmærksom på, at man selvom ens færden på nettet er anonymiseret og tredjeparter ikke kan tilgå din information, så skal man stadig overholde loven. Det er for eksempel ikke lovligt at tilgå sider, der er er landspecifikke ved brug af en VPN. Det kunne fx være amerikanske streamingsider. Det skal man være opmærksom på. Som nævnt skal udbyderen udlevere din information til offentlige myndigheder, hvis dette bliver påkrævet.

Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.