Fif til større sikkerhed på nettet

Nettet tilbyder en verden af muligheder, og der er da heller ingen grund til at holde sig tilbage, så længe man blot bruger sin sunde fornuft, når man begår sig på nettet. Lidt gode fif kan være gode at have in mente, hvis man vil øge sin sikkerhed på nettet. 

Gør brug af en VPN

Der er mange årsager til at anskaffe sig en VPN. Én årsag er større sikkerhed, når man surfer online. En VPN går ind og krypterer ens oplysninger og skjuler samtidig ens IP-adresse, så andre ikke kan følge med, når man begår sig på nettet. På den måde holder man hackere væk samtidig med, at man beskytter ens personlige data. Kort og godt står VPN for Virtuel Private Network, og det er netop, hvad man får, når man investerer i en VPN; et privat netværk i den virtuelle verden. Især kan det være en god idé med en VPN, hvis man jævnligt gør brug af offentlige netværk. Her styrker VPN’en ens sikkerhed. Der findes mange gode udbydere på markedet, og her kan man som regel finde gode tilbud på en VPN. For eksempel kan man vælge en løsning, der giver en adgang til en VPN i en periode på alt fra en måned til flere år. Jo længere periode man vælger, des billigere bliver løsningen som regel.    

Vælg godkendte hjemmesider 

Bruger man nettet til at shoppe eller spille online, kan det være en idé at gå efter godkendte hjemmesider. Eksempelvis kan man holde øje med e-mærket hos webshoppe. Dette mærke indikerer, at man har at gøre med en transparent webshop, hvor der er tydelige og ordentlige forhold, hvad angår købsforløb og aftalevilkår. Hos de online spillesider kan man holde øje med, hvorvidt den enkelte side er godkendt af Spillemyndigheden. Når man anvender sider godkendt af Spillemyndigheden, er man garanteret sikre og fair spil. En godkendelse betyder, at udbyderen arbejder med CSR-certificeringer og krypteringer, som beskytter ens personlige oplysninger. I forhold til fair spil betyder en godkendelse, at udbyderen arbejder med vilkårlighedsgeneratorer. Det er disse, som sørger for, at udfaldet af kortblanding og spins ved roulette er tilfældig og vilkårlig. Uanset hvilken rouletteudgave, man kaster sig over, kan man altså vide sig sikker på, at det er fuldt ud tilfældigt, hvor den lille kugle lander på roulettehjulet. 

Med en VPN er det også muligt at spille i andre lande og fx se Amazon Prime og andre streamingtjenester, der normalt ikke er tilgængelige for os.

Hav fokus på sikre passwords

Gode passwords har stor betydning for ens sikkerhed på nettet. Når man vælger password, bør man forsøge at gøre dem så komplicerede som muligt. Helst skal et password bestå af mindst 10 tegn, hvoraf der bør bruges både små og store bogstaver, tal og tegn. Helt og aldeles bør man holde sig fra bruge oplagt info såsom ens fødselsdag. Man bør så vidt muligt også holde sig fra at benytte det samme password til flere kontis. Kniber det med at huske sine passwords, kan man gøre brug af en af password-manager. De findes både som program og app. Eventuel kan man også få hjælp af en passwordgenerator, hvis det kniber med at finde på passwords. Sidst men ikke mindst bør man med jævne mellemrum ændre password til sine forskellige kontis. Alt dette medvirker til, at det bliver svære for andre at få adgang til ens kontis.

Benyt antivirusprogrammer 

Et godt virusprogram til ens elektroniske enheder kan også være en alletiders metode til at opnå større sikkerhed. Et antivirusprogram downloades og installeres på ens elektroniske enheder. Dernæst kører programmet en proces i baggrunden samtidig med, at man bruger sine enheder. Løbende forhindrer programmet virus i at opstå. Typisk kommer virus fra e-mails og inficerede hjemmesider, og her går et antivirusprogram ind og bekæmper virussen, mens man ligeledes kan opleve at modtage advarsler fra programmet, når man begår sig på nettet. Der findes forskellige typer antivirusprogrammer. Hvilket man bør vælge, afhænger i høj grad af ens elektroniske enheder, og om hvorvidt man har behov for et program til Windows, macOS eller Android. For at ens antivirusprogram kan virke optimalt, er det vigtigt, at man opdaterer det løbende.  

VPN, godkendte hjemmesider, sikre passwords og et godt antivirusprogram – dette kan være nogle af ting, der kan skabe større sikkerhed, når man begår sig på nettet. Som så kræver det ikke det store at benytte sig af disse fif. Altså er det ligetil og let at skabe større online sikkerhed.

Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.