Derfor bør du anskaffe dig en VPN

Måske har du hørt ordet ’VPN’ før, måske er dette allerførste gang. Der er mange gode grunde til at læse med her, for det kan nemlig have stor betydning for dig også, hvis du bruger internettet. I en digital verden, som efterhånden udvikler sig hastigt, betyder det blandt andet, at mere og mere bliver digitalt. De fleste benytter internettet dagligt til mange forskellige formål, men også i det offentlige rum, bliver mobilen, tabletten eller computeren benyttet. Det er blandt andet her, at en VPN kommer ind i billedet.

De fleste mennesker tænker måske ikke så meget over at beskytte deres computere og andre enheder med antivirusprogrammer og sikker net forbindelser. Det er dog ikke uden grund, at det er en god idé at overveje mere sikkerhed i forhold til sin færden online, samt private filer eksempelvis. Hvad enten man ejer en virksomhed eller er privatperson, så bør man prioritere online sikkerhed og beskyttelse af sine computere. Hvad enten du bruger din computer til at spille på spillemaskiner, søge informationer eller se tv, så giver det rigtig god mening for dig at overveje en VPN.

VPN – hvad er det

VPN står for ’virtuel private network’ som på dansk kan oversættes til ’virtuelt privat netværk’. Det handler altså om beskyttelse i forhold til forbindelsen mellem dig og internettet. Et godt eksempel kan være, hvis man er ude at rejse og ikke har noget net, hvorfor det så giver mening at lede efter et offentligt wi-fi, så man atter igen kan være online. Disse ’åbne’ eller offentlige wi-fis, som hverken har kode eller andet, er altså ikke sikre. En VPN gør det, at den skaber en sikker og privatforbindelse, hvad enten du er på et åbent eller lukket wi-fi.

Hvordan virker det?

Når du benytter et bredbånd derhjemme eller et offentligt af slagsen, så får du tildelt en IP-adresse, hvor udbyderen har mulighed for at hente oplysninger omkring dig. Dette betyder, at de kan se hvilke hjemmesider du har besøgt. Det lyder ikke særligt privat vel? Det smarte ved en VPN er derfor, at den skjuler din IP-adresse for internetudbyderne, som du benytter og det er der mange fordele ved. Det betyder nemlig, at du er bedre beskyttet mod eksempelvis hackerangreb. Det giver desuden meget mere tryghed, hvis du benytter offentlige wi-fis. Hvis du er glad for at spille spil online, hvor du eventuelt skal benytte dit betalingskort og samtidigt er tilknyttet et offentligt wi-fi, så er VPN’en med til at gøre din forbindelse mere sikker.

De mange fordele ved en VPN

Udover, at du med god samvittighed kan være online med en mere sikker internetforbindelse som er privat, ja så er der faktisk noget lidt anderledes fordele ved dette smarte program. Du får nemlig den store fordel, at du faktisk har mulighed for få endnu mere indhold i forhold til streamingtjenesterne. Det betyder blandt andet at du kan få adgang til lokationsbestemt indhold på streamingtjeneste indenfor blandt andet film og tv-serier. Hvad du har adgang til at streamingindhold i et land er jo altid det samme i et andet. Der er derfor også store underholdnings fordele ved en VPN. For eksempel er der meget mere indhold på streamingtjenesterne i andre lande, som du altså kan få adgang til. Det betyder således også, at du på rejser og ophold i udlandet faktisk kan se dansk tv og film med en VPN. Det er enormt fordelagtigt for mange.

Sådan finder du den rette VPN

Der findes rigtigt mange udbydere indenfor VPN’s, hvorfor det derfor er en rigtig god idé at sammenligne dem som er bedst anmeldte. Det du blandt andet skal være opmærksom på, når du skal kigge efter en VPN, er prisen. Derudover skal du være sikker på, at den virker til de enheder som du skal bruge den til, altså mobilen, computer og/eller tablet.  Der kan også være andre faktorer du bør være opmærksom på, såsom om der er en begrænsning på data. Derudover spiller brugervenlighed også en stor rolle, samt om du kan få hjælp hvis du har spørgsmål eller, at der opstår problemer undervejs.

Konklusion

Er en VPN nu noget for dig? Hvis du ofte er ude at rejse eller glædeligt hopper på offentlige wi-fis uden hverken password eller sikkerhed, så ja. Derudover er der jo de kæmpe fordele ved underholdningen, som også medfølger når du anskaffer dig en VPN. Hvis du stadig har behov for mere information omkring VPN’er og de mange fordele, så er det en rigtig god idé at læse de mange gode guides online.

Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.