Hvad er en VPN Kill Switch? Læs, hvorfor din VPN skal have denne funktion

Du har måske hørt, at en VPN kan hjælpe dig med at øge din sikkerhed og privatliv online ved at skjule din IP for omverdenen.

Men selv en VPN kan miste forbindelsen, og hvis det sker, så kan du risikere at blotte din egentlige VPN – såfremt din VPN udbyder altså ikke har en såkaldt “Kill Switch” funktion.

I dette indlæg vil vi forklare, hvad en VPN Kill Switch er, hvordan den fungerer, og hvorfor det kan være afgørende at have en VPN-udbyder, som tilbyder Kill Switch-funktionen.

Læs mere om VPN her: parasvpn.org

Hvad er en VPN Kill Switch?

En VPN Kill Switch er en sikkerhedsfunktion, der automatisk blokerer din internetforbindelse, hvis din VPN-forbindelse midlertidigt afbrydes.

På denne måde kan du forhindre, at dine personlige oplysninger og aktiviteter bliver afsløret, hvis din VPN-forbindelse pludselig stopper med at virke. Dette er især nyttigt, hvis du bruger en offentlig WiFi-forbindelse eller forbinder til internettet gennem et usikkert netværk.

En VPN Kill Switch kan også bruges som et ekstra lag af sikkerhed, når du bruger en VPN. Det sikrer, at dine data ikke bliver udsat for uautoriseret adgang, selvom din VPN-forbindelse midlertidigt afbrydes.

Kill Switch er generelt en meget nyttig sikkerhedsfunktion, som alle VPN-brugere bør overveje. Ja, faktisk vil vi gå så langt at sige, at Kill Switch er en nødvendighed, hvis du vil prioritere din online anonymitet.

Hvorfor har du brug for en VPN Kill Switch?

Hvis du bruger en VPN til at beskytte dit privatliv online, så bør du undersøge, om din udbyder tilbyder VPN Kill Switch-funktionen. Hvis ikke, så bør du kraftigt overveje at skifte udbyder.

Dette gælder især, hvis du bruger en VPN til at få adgang til sikre netværk eller browse på internettet i et land med begrænsninger på internetadgang eller ustabile forbindelser.

VPN kill switch sikrer, at dine data forbliver krypterede og beskyttet, selv når din VPN-forbindelse afbrydes, så du kan fortsætte med at bruge internettet uden at lække uønsket information.

Hvor driftssikre er VPN udbydere generelt?

De største VPN-udbydere er generelt meget driftssikre, men nogle udbydere er mindre driftssikre end andre. Det er derfor altid en god idé at undersøge anmeldelser af VPN-udbydere, før du vælger den, du vil bruge.

Generelt anslås det, at de største VPN-udbydere tilbyder 99,99% drift sikkerhed, men hvis du bruger en anden – og måske gratis – VPN, kan drift sikkerheden sagtens være langt mindre, og du vil opleve, at du mister forbindelsen ofte. Det gør en en Kill Switch-funktion endnu vigtigere.

Derudover er det en god idé at kontrollere, om udbyderen har et stærkt sikkerhedsprogram, der indeholder funktioner som 256-bit kryptering og tofaktorsgodkendelse. Dette vil hjælpe med at holde dine data sikre, uanset hvilken VPN-udbyder du vælger.

Hvad er de typiske årsager til, at en VPN-forbindelse fejler?

Der kan være flere årsager til, at en VPN-forbindelse kan fejle. Herunder ser vi nærmere på nogle af de mest gængse grunde til, at VPN-forbindelsen bliver ustabil eller ligefrem fejler:

  1. I nogle tilfælde skyldes den ustabile forbindelse simpelthen din egen internetforbindelse – enten dårlig signalstyrke eller fejl i VPN-softwaren.
  2. Nogle brugere kan opleve problemer med at oprette en forbindelse til en bestemt server på grund af trafikpropper eller restriktioner fra netværksudbyderen.
  3. Andre almindelige årsager, der kan forårsage problemer med at oprette forbindelse til en VPN-server, er manglende konfiguration af firewalls, ugyldige protokoller eller forældet software.
  4. Nogle antivirusprogrammer kan også blokere eller begrænse adgangen til en VPN-server.

Hvilke VPN-udbydere tilbyder Kill Switch-funktion?
I dag er der heldigvis mange forskellige VPN-udbydere, der tilbyder Kill Switch-funktionen. Nogle af de mest populære er ExpressVPN, NordVPN og IPVanish. Tjek, om din udbyder har Kill Switch som en del af deres løsning, før du tegner et abonnement hos dem.

Hvordan aktiverer du Kill Switch på din VPN?

I mange tilfælde er Kill Switch-funktionen aktiveret automatisk, og i de tilfælde behøver du ikke at gøre noget. Undersøg derfor, hvordan du er stillet i forhold til din konkrete VPN-udbyder. Herunder kan du læse, hvordan du manuelt aktiverer Kill Switch-funktionen, hvis din udbyder kræver dette:

1. Find det relevante indstillingspanel på din VPN-tjeneste eller -app. Du kan normalt finde dette under ‘Indstillinger’ eller ‘Avancerede indstillinger’.

2. Find Kill Switch-funktionen i indstillingspanelet. Det kan også være kaldet ‘Netværksbeskyttelse’ eller lignende.

3. Aktivér Kill Switch ved at slå tilvalget til eller tage den relevante markering ud i indstillingspanelet.

4. Genstart din computer eller enhed for at sikre, at ændringerne træder i kraft.

5. Test din VPN-forbindelse for at sikre, at Kill Switch fungerer korrekt.

Forskellen mellem Soft og Hard Kill switch

Der er to typer Kill Switch: En såkaldt Soft Kill Switch og en Hard Kill Switch.

Soft Kill Switch fortsætter med at sende al internettrafik gennem VPN-forbindelsen, selv efter den er blevet afbrudt. Dette betyder dog, at du risikerer at afsløre din virkelige IP-adresse, hvis VPN-forbindelsen pludselig afbrydes.

Hard Kill Switch blokerer fuldstændigt al internettrafik, hvis VPN-forbindelsen afbrydes. Dette sikrer, at din virkelige IP-adresse ikke kan blive afsløret, selv hvis VPN-forbindelsen går ned.

Vi anbefaler, at du bruger en Hard Kill Switch, hvis du vil være helt sikker på din anonymitet online.

Hvordan kan du ellers beskytte dig selv mod afbrydelser i internetforbindelsen?

Der er mange andre måder, du kan beskytte dig selv mod afbrydelser i internetforbindelsen.
Vi går ud fra, at du allerede bruger et virtuelt privat netværk (VPN) til at kryptere din forbindelse og gøre det svært for andre at aflytte eller snage i din trafik.

Her er nogle andre måder at beskytte dig selv mod afbrydelser i din forbindelse:

Først og fremmest kan du benytte et LAN-kabel til at oprette en mere stabil forbindelse til dit internet, end det er muligt med en WiFi-forbindelse.

Du bør også bruge et program som f.eks. Windows Firewall eller en tredjeparts firewall til at blokere uønskede forbindelser.

Desuden kan du bruge et netværksstyring- eller overvågningsprogram til at holde øje med din internetadgang for eventuelle forsøg på at afbryde forbindelsen. Endelig bør du bruge en antivirus software for at beskytte dit system mod malware, der kan afbryde forbindelsen.

Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.