Er det sikkert at bruge hotellets Wi-Fi?

Når du rejser, har du sikkert oplevet det komfortable i at logge på et gratis wi-fi-netværk på hotellet. Men det er en falsk tryghed, der kan snyde selv den bedste! Selv om der er adgangskode til netværket, kan kriminelle stadig få adgang til dine data eller oplysninger. Læs med her, hvad du kan gøre!

Den skjulte pris ved gratis Wi-Fi

Ifølge undersøgelser, anser mange rejsende gratis trådløs internetadgang for vigtigere end roomservice, morgenmad eller hotellets beliggenhed. Derfor tilbyder næsten alle hoteller i dag Wi-Fi-adgang til deres gæster.

Men bekvemmeligheden ved at kunne surfe på internettet gratis, mens man solbader ved hotellets pool eller nyder en espresso i caféen, har sin pris: dit privatliv.

Når du frit bruger et offentligt Wi-Fi-netværk, kan det være meget nemt for hackere at tage kontrol over din computer, og påvirke dine personlige data og anden fortrolig information. Hackere kan også udnytte Wi-Fi-netværket til at udføre phishing-angreb og andre typer af cyberkriminalitet.

Den bedste måde at beskytte sig mod disse farer er at bruge en virtuel privat netværk (VPN), som skjuler din IP-adresse og krypterer din internettrafik. Hvad enten du er på ferie eller er på forretningsrejse, er det vigtigt at tænke sig om. Det vil nanobusiness.fi som professionel site også råde dig til.

Eksisterer wi-fi sikkerhed overhovedet på hoteller?

Hotellernes Wi-Fi sikkerhed er temmelig ringe, og årsagen er meget simpel: Hotellernes vigtigste job anser de som at tilbyde dig bekvemmelighed og komfort. Cybersikkerhed er ikke et fokus. Normalt vil man se, at de ikke lægger meget lidt eller ingen indsats i at beskytte deres gæstenetværk.

I nogle tilfælde skal du, for at bruge hotellets Wi-Fi, indtaste dit værelsesnummer og en adgangskode oprettet til det pågældende værelse. Imidlertid falder størstedelen af ansvaret for den samlede netværkssikkerhed på en svag adgangskode, hvilket i princippet er det samme som slet ingen adgangskode.

Nogle hoteller springer godkendelsesniveauet helt over, og tillader enhver at tilslutte til deres netværk. Den manglende enkle beskyttelse og ordentlig datakryptering, sammen med det store antal potentielle ofre, er præcis hvad der gør trådløse netværk på hoteller sårbare over for cyberangreb, identitetstyveri og dataaflytning.

Den største trussel mod dit privatliv er en cyberkriminel, der indsætter sig selv som en hemmelig mellemmand mellem din enhed og forbindelsespunktet. I så fald bliver al den information, du sender eller modtager over internettet, sendt gennem hackeren.

Ondskabsfulde aktører, såsom den berygtede DarkHotel-gruppe, kan også lide at bruge usikrede hotel Wi-Fi-forbindelser til at distribuere malware. Denne gruppe har med succes målrettet forretningsrejsende i over et årti. Ved at bruge hotel Wi-Fi i luksushoteller rundt om i verden, fordeler hackere ondsindede filer via phishing-e-mails, der er oprettet individuelt for hvert offer og tilpasset til at være meget overbevisende.

Så i bund og grund, hver gang du tilslutter til et usikkert trådløst netværk, sætter du dine private data i risiko for at blive udstillet. Hvis dit hotels Wi-Fi er på en cyberkriminels radar, kan de bruge en række teknikker til at invadere dit privatliv. Læs om de mest almindelige typer af hacking og hvordan hackere spionerer deres ofre og stjæler deres identiteter eller følsomme forretningsinformationer.

Er det sikkert at logge ind på din bank med hotellets Wi-Fi?

Desværre, nej. Hvis du tilslutter dig et usikret Wi-Fi på et hotel, kan hver eneste handling, du foretager dig online, overvåges af tredjepart, også kendt som hackere. Og det betyder, at enhver, der lykkedes med at opsnuse en usikret forbindelse på et hotel-Wi-Fi, kan kigge med, når du taster dine adgangskoder, login-oplysninger, bankoplysninger og andre private informationer.

Det er ikke ligefrem scenariet for en drømmeferie, hvor man får stjålet disse oplysninger. Derfor bør man holde sig fra at checke sin bankkonto på hotel Wi-Fi, medmindre man bruger pålidelige krypteringsværktøjer til at beskytte sine data.

Overvåger hoteller deres Wi-Fi?

Det er svært at sige, om hoteller selv overvåger deres netværk, men én ting er sikkert – det er muligt. Hotellers servere er ikke unikke. Ligesom andre servere, gemmer de en logfil over dataoverførsler foretaget af deres brugere. Din browserdata (IP-adresser du kontakter, login/logout-tider, tid brugt på et website, osv.) samt nogle af dine personlige oplysninger (navn, efternavn, værelsesnummer), findes i denne fil og dermed tilgængelig for adgang.

Selvom hoteldirektionen normalt ikke vil være i stand til at se indholdet af dine aktiviteter online, kan de dog nemt finde ud af, hvilke hjemmesider du besøger, og hvor meget tid du bruger på at browse internettet. Det lyder ikke særlig privat, vel?

Faktisk kan nogle hoteller gå endnu længere og installere software, der fanger din trafik for at udføre dybdegående overvågning, hvilket betyder, at de kan tage et kig på de faktiske data, der udveksles mellem din computer og andre servere.

Farerne ved ubeskyttede offentlige Wi-Fi-hotspots

Her er nogle potentielle farer ved ubeskyttede offentlige Wi-Fi-netværk at være opmærksomme på:

Stjålet data

Hackere kan let stjæle dine følsomme data og legitimationsoplysninger. De kan få adgang til din enhed via ubeskyttede offentlige Wi-Fi-netværk. Det er vigtigt at huske på, at når du bruger et offentligt netværk, er der ingen til at beskytte dig mod disse trusler.

Sporing

Ubeskyttede offentlige Wi-Fi-netværk kan også bruges til at spore dine online aktiviteter. Nogen kan nemt følge din online aktivitet, når du bruger en åben Wi-Fi-forbindelse. Dette kan være særlig farligt, hvis du har brugt netværket til at få adgang til bankoplysninger eller andre følsomme oplysninger.

Malware

Cyberkriminelle kan inficere din enhed med malware via ubeskyttede offentlige Wi-Fi-netværk. De kan installere malware på din enhed, som kan stjæle dine oplysninger og forårsage skade på din enhed.

Er hotel Wi-Fi sikkert?

Desværre ikke. Hotel Wi-Fi-steder er lige så usikre som de er bekvemme. De er normalt dårligt sikret og giver en frugtbar grund for cyberkriminelle. Vi anbefaler kun at bruge dem med den rette beskyttelse for at undgå mulige farer.

TIP: Tilslut ikke et usikret Wi-Fi-netværk, medmindre du er beskyttet med en VPN. Uden en VPN kan dine data blive udsat.

Husk, at det altid er bedre at forebygge end at helbrede, når det drejer sig om at beskytte dit privatliv online. Så sørg for at tage alle nødvendige forholdsregler, når du rejser og opretter forbindelse til enhver form for offentligt Wi-Fi-netværk, uanset om du er hjemme eller i udlandet!

Sådan holder du dig sikker på dit hotels Wi-Fi

Ærligt talt, er sikkerheden stort set ikke-eksisterende, så det er op til dig at beskytte dig selv mod eventuelle data-tyve og tilfældige nysgerrige personer. Læs med hvordan:

  • Undgå at logge ind på dine arbejds- eller online bankkonti og brug i stedet dit mobildata til eventuelle finansielle transaktioner. Det kan være dyrere, men det holder dine penge mere sikre.
  • Slut dig aldrig blindt til et nyt netværk. Hackere opretter forfalskede hotspots for at narre brugerne til at tro, at de er legitime. Hvis du ser to lignende Wi-Fi-navne, skal du spørge hotellets personale, hvilken der er den rigtige.
  • Aktivér din firewall for at undgå problemer, hvis nogen angriber dit hotel Wi-Fi-netværk. En pålidelig firewall giver et stærk gateway-forsvar, hvilket giver problemer for kriminelle, der forsøger at få adgang til dit system.
  • Krypter dine data. VPN’er er enkle krypteringsværktøjer, som alle kan bruge. Det kaldes en VPN (Virtual Private Network) – en teknologi, der hjælper dig med at forblive sikker selv på usikrede trådløse netværk. Det gøres på to måder: ved at skjule din IP-adresse og kryptere dine online kommunikationer. Så snart de er beskyttet, kan ingen overvåge din online aktivitet. Du vil have en sikker og krypteret forbindelse.
  • Åbn ikke ukendte links eller vedhæftninger.
  • Hvis et offentligt Wi-Fi kræver dine personlige oplysninger for at oprette forbindelse, er det bedre at give falske oplysninger.

Hvordan en VPN kan beskytte dine data

Med en VPN kan du sikkert browse på offentlige eller enhver anden type netværk. Et virtuelt privat netværk skaber en krypteret tunnel mellem din enhed og en fjern VPN-server. Denne server fungerer som mellemmand mellem internettet og dit system: Hjemmesiden interagerer med VPN-serveren, og serveren kommunikerer med din enhed.

Da denne interaktion er krypteret, kan ingen se, hvilken hjemmeside du browser eller hvilke data, du deler online. Alt, hvad de kan se, er, at du bruger en VPN.

NordVPN kan bruges, hvad end det er første gang du vil prøve en VPN eller du ønsker at ændre til et mere sikkert program.

Alle dine enheder kan blive beskyttet med NordVPN, hvor du kan tilslutte op til 6 enheder under samme konto. Du kan nyde total frihed på nettet overalt i verden. Nogle lande begrænser adgangen til udvalgte hjemmesider, mens andre forbyder hele sociale medieplatforme som Facebook eller Twitter. Heldigvis kan du med VPN undgå disse begrænsninger og beholde adgangen til de hjemmesider og tjenester, du ønsker – uanset hvor du er i verden.

Du kan også blokere irriterende annoncer. Dette er nyttigt både hjemme og ude. Ingen kan lide annoncer, og NordVPN’s trusselbeskyttelse hjælper dig med at se færre af dem. Derudover holder den dig sikker mod malware og andre trusler, som især er almindelige på usikre offentlige netværk.

NordVPN er meget nemt, og du kan skifte din placering på et sekund. Du kan gøre dig selv virtuelt tilstede, hvor som helst du vil, ved blot at trykke på en knap på kortet eller et navn på landelisten. For alle, der forsøger at spore dig, vil det se ud som om, at forbindelsen kommer fra det specifikke land.

Det, som mange brugere værdsætter ved NordVPN, er den sikkerhed, som kommer i form af en simpel og funktionel app, som du kan downloade til din smartphone, computer, tablet eller endda en router. Hvis du endnu ikke har den, vil jeg foreslå at få en med det samme – alle planer er bakket op af en 30-dages pengene-tilbage-garanti, så du har masser af tid til selv at opleve fordelene ved at have en VPN tændt hele tiden.

Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.