Det skal du tænke over, når du bruger VPN

At bruge en VPN er lidt ligesom at tage en maske på. En meget avanceret maske. Når du benytter dig af internettet, er du på en såkaldt IP-adresse, som er kædet sammen med dig. Men når du aktiverer din VPN, så ”låner” du en anden IP-adresse af udbyderen – og her kommer det avancerede: Den lånte IP-adresse kan være i et helt andet land end Danmark, og det giver nogle muligheder.

Her giver vi dig nogle ting at tænke over, når du skal i gang med at bruge en VPN, om det så er fra Nord VPN, Proton VPN eller en helt tredje udbyder. For det er en rigtig god idé at anskaffe sig sådan en, hvis du bekymrer dig det mindste om din egen digitale sikkerhed.

Find den rigtige VPN for dig

Det giver næsten sig selv, men du skal selvfølgelig have en udbyder, som ikke snørrer kunderne eller giver dem en elendig kundeserviceoplevelse. Læs derfor grundigt op på de forskellige og husk at læse kundeanmeldelser, fx på danskeanmeldelser.dk

Du kan føle dig mere tryg

Det er simpelthen ikke til at vide, hvem der kigger med, når du befinder dig i det uendelige cyberspace. Det vil sige, at du risikerer at blive overvåget, når du sidder på din netbank, eller når du indtaster et password. Med en VPN får du mere sikkerhed på nettet, da din IP-adresse bliver forklædt med en anden, og potentielle snagere derfor ikke kan følge dig og kæde din data sammen med dig.

Du kan surfe fra andre lande

Mange bruger en VPN til at forklæde deres egen IP-adresse med en fra et andet land. Det vil sige, at du kan få det til at se ud til, at du befinder dig i for eksempel USA eller England og derfor i nogle tilfælde får adgang til noget andet indhold, end en dansk IP-adresse ville. Der er selvfølgelig mange, der forsøger at bruge netop denne funktion til at tilgå indhold, som ikke er tilgængeligt i Danmark, på streamingtjenester som Netflix. Gør du det, risikerer du dog at blive udelukket fra tjenesten og få lukket din konto, hvis du bliver opdaget, da det naturligvis ikke falder i god jord hos tjenesterne.

Slut med ulækker tendens på sociale medier

Har du en profil på fx Facebook, så er der gode muligheder for, at du har oplevet, at varer, der relaterer sig til dine Google-søgninger, dukker op i dit feed. Ja, det er lidt klamt, men det er en stor del af Facebooks forretningsmodel, at de kan videreformidle dine data til tredjepartsaktører. Den gode nyhed er, at der er noget, som du kan gøre ved det. Du kan nemlig fx bruge en VPN. For hvis du benytter dig af en anden IP-adresse end din egen, så kan Facebook ikke kæde den data sammen med dig som person. Rart, ikke?

Dobbeltsikring

Nogle gange vil din VPN måske forsøge at skifte IP-adresse. Nogle VPN-udbydere giver dig mulighed for at dobbeltsikre dig, så internettet stopper med at virke, mens VPN’en foretager skiftet. Det betyder, at du ikke risikerer, at du i den tid får blottet din egen IP-adresse og dermed din identitet, mens du surfer.

Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.