Vælg den rigtige handelsplatform til dine aktier

Rigtigt mange danskere har de seneste år kastet sig ud i at handle med aktier, og med ny teknologi er det blevet så let, at de fleste kan være med. Hvis du endnu ikke er kommet i gang, så læs med her, hvor vi ser på, hvad man skal være opmærksom på, når man vælger sin handelsplatform, for det er bestemt ikke lige meget.

Når man vil i gang med at handle med aktier, er der en lang række ting, man skal overveje, og valget af aktie platform er det første, man skal beslutte sig for. Det er her, selve handlen foregår og man kan altså ikke handle uden en aktie platform.

Dansk brugerflade og support

Som du vil opdage, når du undersøger, hvilke aktieplatforme der er tilgængelige, kan du vælge mellem både danske og udenlandske. Her er der mange danskere, der vælger en dansk, blandt andet fordi at brugerfladen så naturligvis er på dansk. Det kan være en fordel, hvis du ikke er så skrap til engelsk, og selv hvis du er, kan der være termer og udtryk, du ikke kender den engelske betydning af. Herudover kan det være en fordel, at supporten er dansk, hvis man får brug for hjælp til sine handler eller andet, der relaterer sig til platformen. Da er det rart at kunne drøfte sagen med en, der taler ens eget modersmål, så man er sikker på ikke at misforstå eller blevet misforstået.

Indberetning til Skat

En anden, og mere vigtigt grund, til at overveje en dansk platform til aktiehandel er, at her indberettes dit afkast automatisk til Skat. Som investor skal man betale skat både af afkast i form af gevinster ved salg af aktier men også af evt. udbytte. Også tab bør indberettes, da man får fradrag af dette, hvilket man ikke ønsker at gå glip af. Hvis man vælger en udenlandsk platform, skal man altså selv sørge for at finde ud af, hvor meget man har tjent eller mistet på sine aktier og dernæst angive det på sin selvangivelse og årsopgørelse. Dette vil der være nogle, som ikke kan overskue, og især for dem kan det derfor give mening at vælge en dansk platform, som altså indberetter alt til Skat. Det er dog stadig dit eget ansvar, at oplysningerne, der indberettes til Skat, er korrekte.

Hvilke børser vil du handle på?

Når du vælger, hvilken aktie platform, du vil bruge til at handle på, er det også værd at overveje, hvilke børser, du vil handle på. Til canadiske aktier er Nordnet for eksempel billigere i kurtage end Saxoinvestor, mens det på denne platform for eksempel slet ikke er muligt at handle australske aktier. Sådan kan der være forskelle mellem de forskellige platforme, og det betaler sig derfor at overveje, hvad man gerne vil investere i. Det kan være en mulighed at have flere aktieplatforme, som man bruger til forskellige børser, og det er der mange, der benytter sig af. Planlægger man udelukkende at investere i danske aktier fra C25-indekset, er der dog ingen grund til at have mere end en enkelt aktie platform.

Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.