TunnelBear VPN har eksisteret siden år 2011, og virksomheden blev grundlagt af Ryan Dochuk fra Corporate Bear og Daniel Kaldor fra Quantum Bear. Der er ingen tvivl om, at der her er tale om to herrer med masser af erfaring og viden på området. De har endvidere arbejdet for både Microsoft, RIM, Goldman Sachs og mange flere. Der er derfor ingen tvivl om, at de ved, hvad de laver, når det kommer til teknologi.

TunnelBear tilbyder både VPN’er, der er gratis, og VPN’er, som du skal betale for som kunde. Vil du gerne læse mere om denne VPN, er du kommet til det helt rette sted, da du kan blive meget klogere på denne virksomhed her i artiklen.

VPN-servere spredt ud over 22 lande

Virksomheden TunnelBear har hovedkvarter i Toronto. På trods af dette er deres VPN-servere spredt ud over 22 forskellige lande over hele verden. Dette inkluderer f.eks. steder som Australien, Asien, Europa, Nordamerika og Sydamerika. Netop nu har TunnelBear mere end 350 forskellige servere, hvilket må siges at være ganske imponerende. I følgende tekst vil du blive præsenteret for en anmeldelse af TunnelBear, så du kan blive meget klogere på, hvad denne VPN-tjeneste kan, og hvad den måske har af mangler.

TunnelBear fører ikke logs

Det første at nævne, som er ganske særligt ved denne VPN, er, at de ikke fører logs, og de er utrolig strikse omkring dette. Deres politik omkring brugernes privathed er således meget tydelig omkring, at TunnelBear ikke fører logs over følgende data:

  • IP-adresser
  • DNS-forespørgsler
  • Al information omkring apps, services eller hjemmesider.

Der er således ingen tvivl om, at denne VPN-tjeneste gør rigtig meget, når det kommer til at beskytte dit privatliv som bruger. Søger du derfor en tjeneste, hvor du kan vide dig sikker på, at tjenesten er helt i top, når det kommer til sikkerheden, bør du uden tvivl prøve TunnelBear. Det er desuden vigtigt at nævne, at de anvender 256 bit OpenVPN kryptering, der nærmest er umulig at bryde. Du er derfor med garanti i trygge hænder, når du anvender TunnelBear.

Det faktum, at TunnelBear ikke fører logs, er rigtig gode nyheder for alle brugere, der er meget opmærksomme på at beskytte deres privatliv. Det betyder nemlig i praksis, at TunnelBear ikke sælger nogen af deres data.

Brugervenligt interface samt solid kryptering

Noget andet ganske særligt ved TunnelBear, der bestemt er værd at nævne, er dets interface, som er meget brugervenligt. Det vil altså sige, at enhver burde kunne finde ud af at bruge TunnelBear. Endvidere tilbyder de en meget solid kryptering, hvorfor det bestemt er værd at overveje TunnelBear, næste gang du er på udkig efter en ny VPN-tjeneste. TunnelBear anvender OpenVPN, der hører til blandt de mest avancerede krypteringsprotokoller på markedet netop nu, og det gør de på alt andet end iPhones og iPads. Det vil altså sige iOS enheder, hvor der i stedet anvendes 256 bit IPSec/IKEv2.

Få lettere ved at beskytte dit privatliv med TunnelBear VPN

TunnelBear gentager hele tiden over for sine bruger, at man ved brug af deres tjeneste er beskyttet af en bjørn – deraf navnet TunnelBear – og det gælder, uanset hvilke aktiviteter man foretager sig via en browser. Til at understøtte denne pointe anvender de således en tegneseriebjørn, hvilket er et meget sjovt og finurligt indslag. Der er dog heldigvis hold i det, de siger, og gennem flere undersøgelser og tests viser det sig, at der er tale om en solid og god VPN-tjeneste, der kan gøre det lettere for dig at beskytte dit privatliv.

Få 500 MB data gratis om måneden

Du kan bruge TunnelBear gratis, hvor du får op til 500 MB data om måneden. Nogle brugere vil mene, at 500 MB ikke er ret meget. Ikke desto mindre vil det være tilstrækkeligt for dig, der ønsker at teste tjenesten – og så skal du huske på, at det jo er gratis. Desuden skal det nævnes, at TunnelBear tilbyder strømlinet apps for både iOS, Android, Windows og Mac. Ydermere er der en browserudvidelse for både Opera og Chrome samt en tilføjelse med tracker-blocking. Denne kan bruges sammen med alle deres services, eller du kan vælge at bruge den alene.

TunnelBear anvender to krypteringsprotokoller

Som tidligere nævnt anvender TunnelBear to krypteringsprotokoller, nemlig OpenVPN og IPSec/IKEv2. Tilsammen giver de dig 256-bit AES beskyttelse. Den amerikanske regering bruger selv 256-bit AES kryptering, når de skal beskytte deres data. Du kan derfor vide dig sikker på, at der er tale om en yderst solid krypteringsprotokol, som du kan stole på.

En anden vigtig service at nævne, som TunnelBear tilbyder, er VigilantBear. Dette er en tjeneste, der beskytter dig, både når du er forbundet og ikke er forbundet til nettet. Hvis du for eksempel mister forbindelsen til Wi-Fi, eller du bevæger dig mellem forskellige punkter med internetforbindelse, er der en overhængende risiko for, at nogle af dine data vil overflyttes til en forbindelse, der ikke er sikker. VigilantBear sørger for, at dette ikke sker for dig, og den fungerer således som en såkaldt kill-switch.

Tjenesten kan både opspore DNS og IPv7 leaks

I januar 2017 blev der foretaget en stor og gennemgående undersøgelse af TunnelBears kodning, og der blev ikke fundet nogen svagheder eller andre ubehagelige overraskelser ved tjenesten. Til gengæld blev TunnelBear rost for, at de inkluderer funktioner, der er i stand til at opspore både DNS og IPv6 leaks, hvilket er et vigtigt element i forhold til at beskytte dit privatliv online.

Generelt skal det nævnes, at TunnelBear ikke har oplevet nogen leaks eller beviser på, at deres krypteringsprotokoller er blevet brudt på nogen tænkelig måde. Det tyder derfor på, at TunnelBear er en meget sikker og solid VPN-tjeneste at anvende.

Mange brugbare funktioner såsom Kill-Switch

Herudover er det vigtigt at nævne, at TunnelBear har nogle rigtig gode og brugbare funktioner. Disse er blandt andet:

  • Anonym IP
  • Kill-Switch (VigilantBear)
  • Fem simultane forbindelser.

Desuden er TunnelBear som sagt rigtig nem at anvende, og deres formål er at gøre VPN-brug nemt og tilgængeligt for alle typer af brugere. Der er ingen tvivl om, at de er lykkedes med denne mission. Deres app er eksempelvis meget simpel og let at anvende. Dog skal det nævnes, at den ikke tilbyder alle de avancerede indstillinger, som du får fra en højkvalitets VPN-tjeneste. Men hvis du kun lige er begyndt med krypteret browsing, så bliver denne proces meget lettere for dig ved brug af TunnelBear.

4,0 rating
Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.