Sådan finder du din Xbox One IP-adresse

Har du brug for at løse en fejl i voicechatten eller forbedre streamingen fra din Xbox One? Her får du at vide, hvordan du finder din Xbox One IP-adresse! Heldigvis er det nemt at finde IP-indstillingerne og oprette en statisk IP-adresse på maskinen, så du hurtigt kan komme online igen. I denne artikel viser vi dig præcis, hvordan du gør det, og vi forklarer også, hvad en IP-adresse er, og hvorfor det kan være en fordel at have en statisk IP-adresse.

Hvad er en IP-adresse?

En IP-adresse er et kort numerisk tag, der identificerer din enhed på et netværk og dit netværk på det større internet. Der er to typer IP-adresser: private og offentlige. Din Xbox One har en privat IP-adresse.

Offentlige IP-adresser er forbundet med en specifik internetgateway – i de fleste tilfælde routeren, du bruger til at forbinde din enhed til internettet. Den skal videregive de rette data fra servere og websites til din enhed, og den gør dette ved at kende den private IP-adresse for hver tilsluttet enhed.

Private IP’er bruges af din routers interne IP-adressesystem. Din Xbox har en dynamisk IP, hvilket betyder, at den vil ændre sig fra tid til anden, i modsætning til en statisk IP-adresse, der forbliver den samme, indtil adressen specifikt nulstilles.

Hvis du vil finde din Xbox Ones IP-adresse, skal du finde den private IP, som er tildelt Xbox’en af din router. Med nogle få enkle trin kan du finde den i din konsols IP-indstillinger. Som altid er den begravet i avancerede indstillinger, men vi viser dig, hvordan du navigerer til dem.

Du kan også vælge, at lade en VPN erstatte din aktuelle IP-adresse for større sikkerhed. Så læser du bare med, for det kommer vi ind på her. Du kan også læse mere om alle fordele ved VPN på vpnpalvelu.com.

Find IP-adressen

Sådan finder du din Xbox One IP-adresse trin for trin:

 • Start din Xbox One konsol.
 • Tryk på “Menu” knappen på din Xbox controller for at åbne konsollens menu.
 • Fra menuen vælger du “Indstillinger” > “Netværk” > “Netværksindstillinger” > “Avancerede indstillinger”.
 • Åbn “IP-indstillinger” for at se din Xbox One’s IP-adresse.
 • Husk på, at dette kun er den aktuelle IP-adresse. Medmindre du opsætter en statisk IP-adresse, er den tilbøjelig til at ændre sig over tid.

Fordele ved en statisk IP-adresse

At tildele en statisk IP-adresse til din Xbox One kan være nyttigt på visse tidspunkter, men det er normalt ikke nødvendigt at gøre dette.

At have en statisk IP-adresse på enhver enhed i dit netværk betyder, at du altid vil kende den adresse og ikke behøver at lede efter den hver gang, du har brug for den. Statiske IPs giver også mulighed for ‘port forwarding’ eller ‘tunnelling’, hvilket kan hjælpe med at øge din hastighed med en smule.

Tunnelling betyder at dirigere data gennem en specifik rute, mens port forwarding betyder at omdirigere datatrafik fra en ekstern IP-adresse til en intern enhed. Tunnelling indebærer at konfigurere din router til altid at sende visse data til specifikke enheder i sit netværk, og en statisk IP kan hjælpe med dette. Men det kan udsætte dig for sikkerhedsrisici, og vi anbefaler generelt ikke port forwarding. At holde din Xbox One sikker er altid en prioritet.

Opsætning af en statisk IP-adresse

Sådan sætter du en statisk IP-adresse til din Xbox One:

 • Tænd din Xbox One konsol.
 • Tryk på “Menu”-knappen på din Xbox-controller for at åbne konsollens menu.
 • Vælg “Indstillinger” > “Netværk” > “Netværksindstillinger” > “Avancerede indstillinger.”
 • Indtast på denne side følgende information: “IP-adresse,” “Subnetmaske,” “Gateway,” “Primær DNS-adresse,” og “Sekundær DNS-adresse.”
 • Gå tilbage til “Netværksindstillinger” og vælg “Manuel.”
 • Indtast den IP-adresse, du ønsker at bruge som statisk.
 • Indtast informationen fra trin 4 i felterne mærket “Subnetmaske,” “Gateway,” “Primær DNS-adresse,” og “Sekundær DNS-adresse.”
 • Gå tilbage til “Avancerede indstillinger” og vælg “Gem.”

Brug VPN til at beskytte din Xbox One

VPN til din Xbox er en smart og effektiv måde at beskytte dit udstyr, uden at gå på kompromis med internethastigheden.

VPN, eller virtuelle private netværk, krypterer dine data og sender dem gennem VPN-servere, som skjuler din internetprotokol ID fra udenforstående. Dette mindsker risikoen for DDoS-angreb og doxxing, metoder til chikane, der ofte involverer personer, der ser din IP.

Selvom du ikke kan installere en VPN på din Xbox, kan du konfigurere din router til at bruge en VPN. Som følge af dette vil alle enheder, der er tilsluttet netværket, inklusive din Xbox One, blive sikret.

Test netværksforbindelsen

Hvis du er bekymret for VPN-hastigheder, kan du teste netværksforbindelsen og hastigheden ved at åbne siden “Test netværkshastighed og statistik” på Xbox-menuen. Dette kan findes i “Netværksindstillinger.” Det kan også være godt at gøre efter oprettelse af en statisk IP-adresse. Følg blot disse tre trin:

 • Tænd din konsol og tryk på Xbox-hjem-knappen.
 • Vælg “Profil og system” > “Indstillinger” > “Generelt” > “Netværksindstillinger.”
 • Vælg “Test netværksforbindelse.”

Konklusion

Det er nemt at finde IP-adressen på din Xbox One, og det kan være en fordel at oprette en statisk IP-adresse til visse opgaver. Det er dog vigtigt at bemærke, at det at have en statisk IP kan medføre sikkerhedsrisici, som altid bør tages i betragtning. For at holde din enhed sikker mod potentielle trusler anbefaler vi, at du bruger VPN til at kryptere data og skjule dit internetprotokol-ID for udenforstående. Når du har indstillet alle de nødvendige ændringer på din konsol eller router, skal du huske at teste netværksforbindelsen, før du igen går online med din Xbox One, så du får den bedst mulige oplevelse!

Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.