De fleste kender Norton – eller har i det mindste hørt om det. Helt konkret er der tale om det populære antivirusmærke, som ejes af sikkerhedskonglomeratet Symantec. Udover det populære antivirusprogram ejer de også en VPN kaldet Norton Secure VPN (og en gratis proxy), som vi for nylig har testet. Den hedder SurfEasy.

Du kender sandsynligvis ikke en VPN-tjeneste kaldt Norton Secure VPN. Det er heller ikke et af de større, kendte VPN-navne. Norton har faktisk ikke engang inkluderet VPN i navnet, og hvis du ønsker at finde mere information omkring værktøjet, skal du igennem en frygtelig masse gravearbejde på deres hjemmeside (tip: kig i sidefoden).

Det er ikke just et positivt tegn. Det skulle nemlig ikke være så svært at finde produktinformation, men det er og bliver desværre et tilbagevendende tema. Før vi afviser dem fuldstændigt, er vi naturligvis nødt til at færdiggøre vores anmeldelse af Norton Secure VPN, så du kan danne dig dit eget indtryk.

Norton Secure VPN-oversigt

Brugervenlighed Meget langsom server hastighed
Logfiles Nogen politik omkring logfiler
Lokalitet Ukendt
Support E-mail, vidensdatabase, chat
Torrenting Ikke tilladt
Netflix Åbner for adgang til Netflix USA
Kryptering/protokol AES 256-bit kryptering, OpenVPN

Norton Secure VPN byder på et par fede features, eftersom de nyder godt af at være en del af et større, anerkendt brand. Deres software er legitimt og beskytter dig mod datahuller og malware. Deres underliggende infrastruktur er også solid og giver stærke resultater.

Det er tydeligt at mærke, de har nogle fageksperter blandt personalet, eftersom de er leveringsdygtige i en pålidelig og teknologisk infrastruktur.

Ingen DNS-brud, malware eller virusadvarsler fundet

Gode VPNer skaber en sikker tunnel omkring din internetforbindelse. På den måde videresendes alle dine henvisende data til VPN-serverne, og som et resultat heraf maskeres alle dine data – inklusive de sider du besøger, eller de ting du downloader – med data fra tusinder af andre brugere.

Bortset fra én ting. Dårlige VPN’er fortæller dig, at der er en sikker tunnel… kun for at “lække” dine personlige oplysninger til resten af verden. De udsætter din placering på trods af, at et lille grønt ”Connected” afkrydsningsfelt vises på din app. Vi kører dog hver eneste VPN-forbindelse gennem en serie på seks forskellige test, og Norton Secure VPN var ingen undtagelse. Hver eneste test af Norton Secure VPN kom negativt tilbage, hvilket er positivt.

Vi kører også hver eneste VPN installationsfil gennem et antivirus program for at sikre, det ikke indeholder skjulte overraskelser. En VPN-forbindelse uden brud og huller er ganske enkelt værdiløs, hvis den inficerer din enhed med malware i processen.

Brugervenlig og nem app

Norton Secure VPN har det grundlæggende på plads. Så langt så godt. Men hør nu her. VPN’er er utroligt vigtige. Teknisk foregår der en hel masse bag kulisserne, men det er ikke ensbetydende med, at det behøver at være overdrevent sofistikeret for brugerne. Tværtimod. Faktisk skal det gerne være det modsatte. Hver VPN-klient skal have mindst mulige funktioner, for du skal hverken skulle grave, jage eller læse en manual for at finde ud af, hvordan det fungerer.

Brugerne skal blot kunne pege og klikke, og det er heldigvis netop dét, Norton Secure VPN opfylder. Generelt var oplevelsen med appen både hurtig og smertefri. Den eneste lille ting er installationsfilen, som med sine 80mb er en stor fil, hvorfor det tog et par ekstra minutter at komme i gang. Har du en nyere enhed og masser af lagerplads, bemærker du det sandsynligvis ikke.

Fin hastighed

Norton Secure VPN tilbyder bedre hastigheder end de fleste, og de sneg sig da også ind på en 8. plads (ud af 17).

Hver gang vi tester en VPN, lader vi dem komme igennem den nøjagtigt samme testproces. Først kører vi et par hastighedstest uden en VPN-forbindelse. På denne måde kan vi nemlig til sidst måle forskellen for at finde ud af, hvor meget vi ryger ned i tid. Dernæst opretter vi forbindelse til en populær server. Den kombinerede downloadhastighed endte på 127,24 Mbps, hvilket er et rigtig fint resultat.

Netflix fungerer på 3 ud af 4 servere

Streaming af indhold på Netflix fungerede tre ud af fire gange, og det er netop grunden til, at Norton Secure VPN er sådan en stor ting. Streaming tjenester som Netflix, Hulu og Amazon har taget stor afstand til de fleste VPN-løsninger. Faktisk forholder det sig sådan, at de fleste vi har gennemgået, enten ikke fungerer (selvom de siger, de gør), eller de siger, de slet ikke ønsker at forsøge at prøve på Netflix mere.

Af den grund er det også en stor ting at få tre ud af fire servere til at arbejde med succes. Denne type tal har vi nemlig kun tidligere set fra de allerbedste VPN-løsninger til Netflix. Og skal vi være helt ærlige, forventede vi det faktisk heller ikke fra Norton. Som landet ligger nu, giver Norton Secure VPN dig altså adgang til Netflix, så du bliver ikke ramt af geo-blokeringer med denne VPN.

Gemmer få privatoplysninger

Norton skriver, de har en ”no-log policy”, hvilket betyder, de ikke logfører din trafik. Det kommer ikke som en stor overraskelse, da stort set alle andre VPN-udbydere siger akkurat det samme. Ikke desto mindre viser det sig, de faktisk logfører et par ting alligevel. Det gælder:

  • Registreringsoplysninger og data omkring dine enheder, hvilket inkluderer enhedens navn, type, OS version og sprog.
  • Dit forbrug af båndbredde.
  • Midlertidigt brugsdata til brug ved fejlsøgning.

Det meste af dataene bliver logført med henblik på at kunne forbedre værktøjets ydeevne, kundetilfredshed samt udvikling af servicen. De indsamler ganske enkelt ”basis data”, men ikke personlige oplysninger, som senere ville kunne ramme dig såsom din oprindelige offentlige IP-adresse. Alt i alt er det altså meget fair!

Kan vi anbefale Norton Secure VPN?

Det korte svar er: Nej, desværre. Norton Secure VPN tilbyder en stabil og solid forbindelse. De tilbyder hurtige serverhastigheder. De tilbyder en brugervenlig app. Ganske enkelt flere gode ting. Ikke desto mindre er listen af ting, de ikke tilbyder meget længere. De tilbyder desværre ikke brugervenlig jurisdiktion, og de tilbyder heller ikke torrenting eller Tor. De har heller ikke implementeret en kill-switch til deres service. Derudover tilbyder de heller ikke særligt mange server lokaliteter, og de tilbyder heller ikke en kyndig kundesupport, der ved, hvad de taler om.

2,8 rating
Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.