NordVPN tilbyder en VPN-service, der giver brugerne mulighed for at surfe på internettet anonymt og sikkert. Derudover er deres service også god til streaming, til at give adgang til geoblokeret indhold og til Torrenting/P2P. Deres store servernetværk (5800+ servere) bruger OpenVPN-protokol og AES 256-bit-kryptering (med dobbelt databeskyttelse), hvilket er branchestandarden.

Vi har foretaget en test og gennemgang af NordVPN, hvor hele deres serverydelse og deres privatlivsfunktioner samt kundesupport er blevet vendt. Nedenfor får du syv grunde til, hvorfor vi anbefaler, du benytter denne VPN-software i stedet for en proxy eller gratis VPN.

NordVPN oversigt

Brugervenlighed Meget nem at bruge
Logfiles Opbevarer ikke logfiles
Lokalitet 62 lande og 5800+ servere
Support Live chat 24/7
Torrenting P2P og torrenting tilladt (er rettet i nyeste udgave)
Kryptering/protokol 256-bit AES/OpenVPN, IPSec og IKEv2

Stærke features og add-ons i NordVPN

Selvom NordVPNs abonnementer er relativt billige, tilbyder de også nogle rigtigt gode funktioner, du kan se herunder.

 • IP-skjul: Ja
 • Netflix-adgang: Ja
 • Torrenting/P2P: Tilladt
 • Ad-blocker
 • Adgang til deres DoubleVPN-servere, som krypterer data to gange
 • Servere: 5800+ hurtige og sikre servere i 60 lande
 • Maksimum forbindelser samtidig: 6

NordVPN har ikke blot applikationer til både Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Android-TV, Chrome og Firefox, de har også detaljerede artikler til protokolforbindelse til dem og 40 andre mobile OS, Raspberry Pi enheder og routere. Til mobile brugere tilbyder de endda også en 7-dages gratis prøveversion.

Kill switch: NordVPN-software dræber automatisk din forbindelse, hvis din VPN-forbindelse er afbrudt, hvilket blokerer din enhed eller nægter visse programmer at få adgang til internettet.

DNS-beskyttelse: Hvis du har konfigureret din VPN-forbindelse manuelt eller for nylig nulstillet din Windows, vil du med sandsynlighed opleve DNS-brud. Dine DNS-anmodninger vil derefter være totalt ubeskyttede. NordVPN har dog iværksat foranstaltninger, således du er bedre beskyttet og kan undgå brud.

Onion over VPN: For ekstra beskyttelse, eller for dig der ønsker at besøge deep-dark-web (TOR-netværk) eller have 100% sikkerhed ved online transaktion, online casino og netbank, tilbyder NordVPN at dirigere din trafik gennem deres VPN først for herefter at sende den til Onion Router.

SmartPlay: SmartPlay-teknologi sikrer, du har adgang til mere end 400 geobegrænsede streamingtjenester som Netflix, Amazon Prime, Pandora, BBC og så videre. Med flere og flere VPN-servere, der ikke kan få adgang til Netflix, er dette en smart feature.

OpenVPN (blandt andet tunneling protokol)

OpenVPN leveres med 256-AES-CBC med en 2048-bit Diffie-Hellman-nøgle. Generelt kan vi godt lide at se DH over RSA, på grund af at den muliggør Perfect Forward Secrecy tidligere. Hos iOS- og MacOS-klienter krypteres du via en IKEv2/IPsec-protokol; AES-256-GCM og en 3072bit DH-nøgle.

Kort sagt er NordVPN gået all-in på sikkerhed og har anvendt langt bedre krypteringsalgoritmer end dem set inden for erhverv.

Dobbelt datasikkerhed

Hvis du vælger at slå denne funktion til, videregiver NordVPNs dobbeltkryptering dine data via to VPN-servere, før den når den hjemmeside eller det program, du ønsker at få adgang til. Ved at kæde din forbindelse gennem to VPN-servere, krypteres dine data altså to gange. Ud over den dobbelte kryptering vil den anden VPN-server heller ikke kende til din originale IP-adresse. Alle forbindelser oprettes altid via både UDP- og TCP-protokoller. Dette er ganske enkelt en ekstra sikkerhedsfunktion. Eneste ulempe ved den dobbelte datasikkerhed er, at du vil opleve reducerede hastigheder.

Det er dog usandsynligt, du får brug for den dobbelte datasikkerhed – især hvis du ligesom de fleste andre kun benytter det til Torrenting og Netflix-blokering.

Opbevarer ikke logfiler

Mens nogle VPN-udbydere opbevarer logfiler, gør det samme sig ikke gældende for NordVPN. De overvåger dog nogle mindre vigtige data såsom:

 • Data om serviceydelse
 • E-mailadresse
 • Betalingsdata

Ovenstående data er noget, som stort set alle (hvis ikke alle) VPN-udbydere opbevarer, og det er ikke noget, du skal være bekymret for. Især når NordVPNs betalingsprocesser heller ikke er bundet til deres hovedfirma.

Fungerer super til Torrenting og Netflix USA

Eftersom NordVPN har en masse servere, fungerer de super godt med Torrenting, og de kan også omgå geoblokeret indhold på f.eks. Netflix. Jeg må indrømme, at ikke alle servere fungerer med Netflix, fordi de ved, hvordan Netflix forsøger at nedbryde visse IP-adresser, som hører til VPN’er. Læs vores guide om hvordan du bruger NordVPN til at se Netflix, HBO GO i USA og Hulu.

Derudover er Torrenting også sikkert og hurtigt. NordVPN har lavet specielle P2P-servere, som udelukkende er beregnet til at holde dine Torrenting-aktiviteter sikre og private. Du kan få adgang til P2P-servere via listen over ”Speciality” på deres applikation.

Stabil og hurtig hastighed – bedre end gennemsnittet

Da vi foretog en hastighedstest af NordVPN, viste det sig, at deres hastigheder ligger blandt toppen. For at måle hvor effektiv NordVPN egentlig er, udførte vi et væld af hastighedstest, og mens nogle af de absolut bedste VPN’er formåede at opnå downloadhastigheder på 70 Mbps+ og derover, kom NordVPN faktisk ud med 74,15 Mbps. Overordnet set er NordVPN altså en hurtig og effektiv VPN-udbyder.

Ingen IP-huller eller DNS-brud

Hver gang vi tester VPN’er, foretager vi altid flere tests for at se, om de skaber brud eller huller på vores DNS eller IP. For at gøre disse tests nøjagtige sætter vi vores placering til deres USA-server, som blev brugt til kontrol af DNS-brud fem forskellige steder:

 • IPLeak.net
 • Perfect-Privacy.com DNS & IP lækketest
 • Browserleaks.com til lækager fra WebRTC
 • IPC.ax

Alt i alt kan du være sikker på, at din IP og DNS med sandsynlighed aldrig vil blive lækket, når du benytter NordVPN.

Kyndig kundesupport via livechat

NordVPN kan kontaktes via mail eller i deres livechat. Selvom vi har testet et væld af VPN-udbydere, har vi indimellem stadig spørgsmål eller behov for teknisk support. Hvad end du er VPN-novice eller har stort kendskab til feltet, kan du indimellem få brug for hjælp, og så er det smart at have en aktiv og effektiv kundesupport inden for rækkevidde.

Enhver VPN-udbyder med respekt for sig selv bør have en platform, hvor brugerne kan finde artikler, guides og informative artikler foruden livechat og hurtig e-mailsupport. NordVPN har både en effektiv kundesupport via deres livechat samt en database med over 500 guides og artikler, således du nemt og hurtigt kan finde hjælp. Dette er et stort plus ved NordVPN.

Kan vi anbefale NordVPN?

Helt ærligt: Ja, vi kan i den grad anbefale NordVPN. Det er sikkert og hurtigt, og værktøjet er pakket med top-dollar funktioner. Derudover har NordVPN en enorm serverpark bestående af 5800+ servers i 60 forskellige lande. Ydeevnen er stabil og hurtig, og dette kombineret med fremragende sikkerhed og en evne til at blokere geografiske restriktioner gør NordVPN til en førende spiller blandt udvalget af VPN’er – hvis ikke en førsteplads. Vi anbefaler i den grad NordVPN, hvis du er på udkig efter en stabil og sikker VPN, hvor du ikke er nødsaget til at tømme lommerne for at få fingrene i den.

5,0 rating
Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.