Hvad er en VPN Kill Switch?

Når du opholder dig på internettet, sørger din VPN for at kryptere dine data, så de ikke kan læses af andre. Men glipper din VPN-forbindelse, kan du risikere, at følsomme oplysninger lækkes. For at værne dig mod denne risiko, kan du benytte en VPN Kill Switch. Det er en funktion, der forhindrer din enhed i at oprette ubeskyttede forbindelser ved at afbryde internetforbindelsen, når din VPN-forbindelse svigter. VPN Kill Switchen overvåger kontinuerligt din forbindelse og blokerer internetadgang til din enhed eller specifikke apps, hvis den opfanger ændringer. Men ikke alle VPN-udbydere bruger denne funktion, og ikke alle Kill Switches er ens.

Få mere information om VPN-forbindelser på vpnyhteys.online og læs, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger VPN-udbyder.

Her er de vigtigste typer af VPN Kill Switches:

 • System Level Kill Switch: Denne type kill switch aktiveres, så snart den registrerer, at forbindelse til VPN-serveren er gået tabt. Når den er aktiveret, blokerer den al internettrafik på din enhed, om det er gennem mobildata eller WiFi, indtil VPN-forbindelsen er genoprettet.

 • Aktiv Kill Switch: Denne type overvåger kontinuerligt din internetforbindelse og afbryder forbindelsen, hvis VPN-forbindelsen opfører sig anderledes.

 • Passiv Kill Switch: Så snart denne kill switch ikke længere modtager et signal fra VPN-serveren, afbryder den forbindelsen. Den har derfor en meget hurtig reaktionstid.

 • Application-Level VPN Kill Switch: Med denne type kill switch har du mulighed for at vælge specifikke applikationer, som blokeres fra internetadgangen, hvis VPN-forbindelsen går fra. Det er især en fordel, hvis du har en usikker forbindelse.

Hvordan fungerer en VPN Kill Switch?

Overordnet set beskytter en VPN Kill Switch dine data og anonymitet. Det gør den gennem fire hovedfunktioner:

 • Den overvåger: Når du bruger en VPN, opretter VPN-tjenesten en krypteret forbindelse mellem din enhed og en ekstern server. Hvis en person eller enhed henter din data, vil de ikke kunne læse indholdet eller identificere dig uden en krypteringsnøgle. En VPN’s Kill Switch overvåger konstant din forbindelse til serveren for at sikre, at data går gennem denne krypterede tunnel.

 • Den opfanger: Hvis VPN kill switchen registrerer, at der er et problem med din netværksforbindelse, afbryder den forbindelsen til den eksterne server. Problemet opstår, når din enhed forsøger at genoprette forbindelsen udenom din VPN og derfor ikke går gennem det krypterede filter. Disse ændringer vil din VPN Kill Switch dog opfange ved konstant at overvåge din forbindelse og lede efter ændringer i din IP-adresse.

 • Den blokerer: Når din kill switch så har opdaget, at du har mistet din sikre VPN-forbindelse, udløser den en netværkslås, og din enhed vil være blokeret fra at sende eller modtage data over internettet.

 • Den genopretter: Derefter vil kill switchen forsøge at genoprette forbindelsen til din sikre VPN. Når forbindelsen er etableret, vil VPN-tjenesten kommunikere med en ekstern server gennem en krypteret kanal. Dette vil give dig mulighed for at fortsætte med at browse internettet anonymt.

Sådan tester du om din VPN Kill Switch fungerer

Ved at teste din VPN Kill Switch i fem trin, sikrer du, at alle de ovennævnte funktioner fungerer, som de skal.

Trin 1: Find din rigtige IP-adresse

Når du bruger en VPN, viser den ikke din faktiske IP-adresse til de eksterne servere, du er forbundet med. For at sikre, at din Kill Switch fungerer, skal du dog kende din rigtige IP-adresse.

Trin 2: Aktivér din Kill Switch og opret forbindelse til din VPN

Det er altafgørende, at kill switch-funktionen er slået til. Derefter skal du sørge for, at din enhed opretter forbindelse til en VPN-server. Din VPN-udbyder vil normalt oprette forbindelse til en server, du allerede har benyttet.

Trin 3: Opret forbindelse til en anden VPN-server på en ny placering

Dernæst skal du skifte din VPN-server. Det bedste er at vælge en i et andet land, så det er tydeligt for dig, at det er en ny IP-adresse, der associeres med din enhed. En god ide er er at tjekke din IP-adresse en ekstra gang, for at være sikker på, at din placering matcher det land, du valgte.

Trin 4: Skab din egen uventede internetafbrydelse

Endelig kan du teste din VPN Kill Switch ved at afbryde din internetforbindelse. Det kan du gøre ved at slukke for Wi-Fi-funktionen på din enhed eller genstarte routeren.

Trin 5: Genopret din internetforbindelse

Du genopretter forbindelsen til internettet ved at tænde for Wi-Fi-funktionen på din enhed. Som oftest opretter din enhed forbindelse til dit gemte Wi-Fi-netværk igen helt automatisk. Åbn dernæst en browser eller app for at gå ind på en URL. Nu kan der ske to ting:

 • Hvis Kill Switch-funktionen virker, vil du modtage en fejlmeddelelse, og din sikre forbindelse vil vende tilbage efter noget tid. Dobbelttjek din IP-adresse for at verificere, at Kill Switchen har etableret en ny forbindelse til den samme eller tidligere brugt VPN-server.

 • Kill Switch-funktionen virker derimod ikke, hvis din enhed opretter en ikke-krypteret forbindelse til en server uden at gå gennem VPN-tunnelens krypterede filter.

Derfor har du brug for en VPN Kill Switch

Der er en række faktorer, der kan udgøre en risiko for, at utilsigtede datalækager hænder. Disse gør det endnu mere vigtigt for dig at skaffe en VPN Kill Switch, som kan forhindre det i at ske. Faktorerne er:

 • Svag signalstyrke: Et Wi-Fi-netværks rækkevidde er typisk mellem 150 og 300 meter. Hvis du bevæger dig for langt væk fra routeren, vil din enhed miste forbindelsen. Når du er inden for rækkevidde igen, vil din enhed automatisk forbinde til Wi-Fi-netværket, men du vil ikke have en sikker VPN-forbindelse.

 • Strenge firewall-indstillinger: En firewall kan hjælpe dig med at være sikker online. Denne software administrerer, hvilke programmer der har adgang til internettet. Men strenge firewall-indstillinger kan forhindre, at din VPN-klient fungerer korrekt.

 • Hacking: Da Kill-switches stopper data fra at blive sendt ud, beskytter den dig mod hacking-angreb og andre lignende trusler. Du kan læse mere på politiets hjemmeside om, hvordan du beskytter dig mod hacking, og hvordan du skal forholde dig, når uheldet er ude.

 • På nettet via mobilen: Fordelen ved en mobil VPN er, at den beskytter dine personlige oplysninger fra at kunne læses af andre. Ulempen er, at den mobile enhed hopper ind og ud af forbindelse, mens du flytter din lokation. Med en VPN vil det give hyppige afbrydelser, da den opfanger det som problemer.
Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.