Er du på udkig efter den rette VPN til dine behov? Så kan det måske være ExpressVPN, som tilbyder en masse fordelagtige funktioner. Du kan eksempelvis vælge mellem 3.000 servere, være sikker på at opretholde dit privatliv samt få hurtig og kompetent support.

I anmeldelsen her finder du en anmeldelse af denne VPN, som har til formål at gøre dig klogere på, om det er en løsning for dig. Anmeldelsen er lavet af eksperter på området, som har givet en objektiv vurdering af denne VPN.

Læs med, og find ud af, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med ExpressVPN. Læs også om hvad en VPN er.

Generelt om ExpressVPN som VPN

ExpressVPN er en populær britisk leverandør af VPN-tjeneste, hvilket der er mange gode grunde til. For eksempel tilbyder virksomheden et stort netværk på mere end 3.000 servere spredt over 160 byer i 94 lande. Europa og USA har den bedste dækning, men ExpressVPN har også mange lokationer i Asien og flere lande, der sjældent tilbydes af andre udbydere.

ExpressVPN leverer apps til både Windows, Mac, Android, iOS, Linux og andre platforme. De har desuden manuelle opsætningsguider til Apple TV, Fire TV, PlayStation, Chromebooks og meget mere. Du kan med andre ord anvende denne VPN mange forskellige steder.

Der er værdifulde tekniske funktioner overalt hos ExpressVPN. Din internettrafik er eksempelvis beskyttet af leverandørens egne DNS-servere. Avancerede krypteringsteknologier forhindrer selv de mest avancerede angribere i at snuppe dine aktiviteter. Og et smart split-tunneling-system giver dig mulighed for at kontrollere nøjagtigt, hvilke apps der bruger VPN, og hvilke der vil blive dirigeret gennem din almindelige internetforbindelse. Det er meget nyttigt, hvis du finder ud af, at nogle apps ikke fungerer med en VPN.

Hvor beskyttet er dit privatliv med en VPN?

Hver VPN hævder at tilbyde fuldstændigt privatliv, men ofte er det faktisk ikke sådan, det hænger sammen. Mange udbydere gemmer nemlig alligevel forskellige data om brugerne.

Hos ExpressVPN understreges det dog, at brugerne har et fuldstændigt privatliv, selvom de gør brug af VPN’en. De bruger et 4096-bit SHA-512 RSA-certifikat, for eksempel med AES-256-CBC for at kryptere dens kontrolkanal og HMAC (Hash Message Authentication Code), der beskytter mod regelmæssige data, der ændres i realtid. Derved er dine data sikret så godt som muligt.

DNS-support er et andet højdepunkt hos ExpressVPN. Leverandører tilbyder ikke kun DNS-lækagebeskyttelse for at forhindre lægning af data om dine online-aktiviteter, men det kører også sin egen private, nul-viden, 256-bit krypteret-DNS på hver af sine egne servere. Det er en stor fordel i forhold til nogle mindre udbydere, som i værste fald kan omdirigere din DNS-trafik til OpenDNS eller en anden tredjepartstjeneste.

Ingen logning af trafikdata

Langt de fleste VPN-websteder skildrer tydeligt med ”NO LOGGING” på deres hjemmeside, dog uddyber privatlivspolitikken typisk ikke dette yderligere, og derfor er det svært for brugerne at gennemskue, hvorvidt dette rent faktisk er tilfældet.

Hos ExpressVPN forholder det sig lidt anderledes. Du finder nemlig ingen ”NO LOGGING”-tekst på forsiden. Faktisk er du nødt til at besøge funktionssiden for at læse mere om virksomhedens position. Her står kort og tydeligt, at der aldrig logges nogen trafikdata, DNS-forespørgsler eller noget, som kan bruges til at identificere dig.

Klikker på du linket ved siden af ”ingen log”-sætningen, bliver du ført til en side, som beskriver deres politik vedrørende logging yderligere. Her understreges det eksempelvis, at tjenesten ikke opbevarer nogen logfiler omkring din trafik overhovedet.

Dog er der stadig noget logging. Virksomheden registrerer nemlig hver dato, du har oprettet forbindelse til tjenesten samt dit valg af server. Men da det ikke gemmer forbindelsestiden eller den IP-adresse, du har tildelt, er der på ingen måde nogen, der kan bruge disse data til at identificere dig. 

Landet er ikke en del af ”14 Eyes”-efterretningsdelingsaftalen, også kendt som SIGINT Seniors Europe (SSEUR), og er ikke kendt for at være part i nogen af ​​dens intelligensdelingsarrangementer.

For at bevise, at virksomheden taler sandt, har de haft sin TrustedServer-teknologi og backend-systemer revideret af PricewaterhouseCoopers for at bekræfte, at det lever op til sine løfter om privatlivets fred. Den sammenfattende rapport er frit tilgængelig for kunder til at downloade og læse.

Adgang til Netflix med ExpressVPN?

En stor fordel ved en VPN er, at det kan give dig adgang til diverse geoblokerede websteder. Hvis dit foretrukne streamingwebsted eksempelvis kun tillader amerikanske besøgende at se dele af indhold, kræver det, at du logger ind på en amerikansk VPN-server, så du kan gå udenom blokeringen.

Desværre er det ikke altid så enkelt. Udbydere som Netflix ved nøjagtigt, hvad brugerne gør for at prøve at komme rundt om deres regler, og de opdaterer konstant deres systemer for at registrere og blokere individuelle VPN’er.

Alligevel hævder ExpressVPN, at de kan fjerne blokering ved både Netflix, BBC iPlayer, Amazon prime, Google, YouTube og mange andre websider. En række tests viser, at det rent faktisk er muligt at gå uden om geoblokeret indhold fra Netflix med denne VPN.

God kundeservice hele vejen rundt

Ligesom enhver anden teknologi kan en VPN opføre sig mærkværdigt, hvor det kan være en reel udfordring at finde ud af, hvad der foregår. Derfor er det optimalt, hvis brugerne kan få hjælp fra en udførlig VPN-support.

Hos ExpressVPN kan brugerne finde en lang liste over fejlfindingsguider, som kan afhjælpe diverse problematikker, såsom diagnosticering af langsomme hastigheder eller nedlagte forbindelser eller forståelse af fejlmeddelelser. Disse artikler er velskrevne og er derved nemme at forstå for den almene bruger.

Derudover er der forskellige opsætningsartikler til rådighed, som dækker en udførlig installation af VPN’en på flere forskellige platforme.

Anvend den nøjagtige søgemaskine, som scanner mere end 250 af disse artikler, for at finde ud af, hvad der passer til dine behov. Ved at indtaste nøgleord på webstedet får du leveret meget nyttigt indhold hurtigt. Hvis webstedet ikke kan hjælpe, er ExpressVPNs supportteam tilgængeligt døgnet rundt via e-mail og live chat, hvor svartiden er kort.

Samlet set er ExpressVPN et rigtig godt valg, hvis du ønsker en god VPN, der er transparent, pålidelig, og som leverer et hav af fordelagtige funktioner. Vælg mellem tre forskellige planer, afhængig af hvad der passer bedst til dine individuelle behov.

5,0 rating
Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.