Zenmate VPN
2.8

Zenmate VPN

Zenmate mener, at de har nået så mange som 43 millioner brugere ved at være hurtige, sikre og nemme. Du kan vælge mellem en gratis eller betalt version af Zenmate VPN. Den gratis version har IPSec IKEv2 & L2TP protokoller, men kun Premium versionen har et Open VPN tunneling protokol.

Mange VPN-løsninger tilbyder 256-bit AES krypteringer, men Zenmate VPN har altså kun en 128-bit kryptering

Læs med herunder, hvor alle de vigtige fordele ved Zenmate fremhæves:

Sikker kryptering med Zenmate VPN

Til kryptering understøtter ZenMates protokoller AES, som er brugt af Fortune 500-virksomheder og regeringer, fordi det er sikkert og kraftfuldt. Disse protokoller kan køre både AES 128 og 256. Mens ZenMate har gentagne gange sagt, at 256 er stærkere, men de mener, at 128 er mere effektiv. De siger, at en 256-bit AES, er overkill at bruge på individuelt niveau og ikke prisen værd.

Langsommere, men stadig acceptabelt

Der findes VPN’er, som gør dit internet langsommere, og der findes VPN’er, hvor du ikke mærker den store forskel. Men alle vil påvirke hastigheden i mindre eller højere grad. ZenMate ligger solidt i midten af sådan en hastighedspåvirkning.

Anselige server park og en god afbryder

ZenMate fortæller selv, at de har 298 servere på 31 forskellige lande, hvilket er ret imponerende – især hvis man tager i betragtning, at de kun havde omkring 40 for et år siden. De tillader fire forbindelser per konto, som er ret gennemsnitligt.

ZenMate har en lækker funktion i kraft af en indbygget afbryder. Det giver dig ekstra beskyttelse, som med det samme afbryder din session, hvis dit signal pludselig bliver usikkert.  

Slip for vira med Zenmate VPN

Vi har tjekket vores VPN’er for vira, og ZenMate slipper fint udenom her. Vi har gennemset programmet for 66 forskellige vira, som kunne ødelægge sikkerhedssystemet. Men ZenMate virker altså til at være et sikkert program her.

Ubegrænset P2P torrenting

Er du i tvivl om, hvad torrenting er? Torrenting anvender bruger-til-bruger-kommunikation til at downloade små bider af store filer fra flere mennesker. Der er selvfølgelig en fare forbundet med dette. Du lader fremmede komme ind i dit system. Det er derfor, de fleste torrentere kan lide at bruge en VPN som et ekstra lag af beskyttelse mellem deres private oplysninger og cyberkriminelle, der ønsker at plyndre deres system.

ZenMate plejede at få en masse hug, fordi de ikke ville tillade torrenting af deres servere. Men de seneste par år er de blevet klogere ved at tilbyde ubegrænset P2P trafik med deres Premium pakke. Mange virksomheder har bandlyst brugen af P2P torrenting på deres servere, men vi er glade for, at ZenMate og andre brugere fortsætter med at understøtte denne service.

Understøttelse af mange enheder

Zenmate er et blevet mere alsidig VPN-alternativ, fordi de har tilføjet en OpenVPN software i den seneste udgave. Du kan derfor bruge ZenMate med Windows, Max, iOS, Android og på browserne Firefox, Pera og Chrome.

Du kan altså bruge ZenMate på en bred vifte af enheder i dit hjem, fordi de har alle de muligheder, som lige er blevet nævnt.

Ulemper ved ZenMate

Er du nervøs over nogle usikkerheder omkring ZenMate? Eller bare nysgerrig på de elementer af programmet, du skal være ekstra opmærksom på?

Vi hjælper dig med at være ekstra varsom et par steder, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du tør gå i gang med ZenMate. Der er steder, du skal være ekstra opmærksom på: såsom at ZenMate gemmer din originale IP-adresse. De siger godt nok selv, at de ikke gemmer eller bevarer nogen af dine data.

Men de gemmer altså din originale IP-adresse. De sørger godt nok for, at den er anonymiseret, og at de ikke gemmer informationerne, når du aktiverer VPN’en. Men hvis du kan blive identificeret som en, der bruger en VPN, så er det altså ikke en fuldstændigt anonym service.

Måske ikke så sikker alligevel

Fordi ZenMate har en placering i Tyskland, vil den automatisk falde ind under omfanget af ’14 eyes surveillance alliance’, den berygtede spionage alliance. Der betyder altså, at der er 14 forskellige regeringer, der kan få fingrene i din information. Man må altså stille sig selv det spørgsmål, om sikkerheden rent faktisk er så god, som de påstår, når den ligger under for en lovgivning, der giver fri adgang for visse instanser at snage i.

Problemer med nedsmeltning

Hvis du bruger ZenMates til Windows, så træd varsomt. Det gik ikke godt for os. Den downloades hurtigt ned på din computer – foruroligende hurtigt. Det resulterede i en sort skærm, som vi måtte konsultere kundeservice omkring. Det eneste, vi fik, var et standardiseret svar, som straks var blevet sendt uden at læse vores originale forespørgsel. Da vi så svarede tilbage på det automatiske svar, fik vi ikke videre respons. Det lugter altså lidt suspekt, hvis vi skal være ærlige.

Dårlig kundeservice hos Zenmate VPN

Et godt program kræver ordentlig understøttelse. Det kan ske på mange måder, men én af de vigtigste elementer er en god kundeservice. ZenMate bruger en kontaktformular, som er nem at finde på deres hjemmeside. Men når du sender dit spørgsmål, skal du ikke regne med at få en automatisk mail, der bekræfter, at de har modtaget din forespørgsel. Det er lidt af en dårlig kvalitet.

De bestræber sig dog på at svare inden for 24 timer, men du skal ikke være sikker på, at svaret er ret fyldestgørende. I tilfældet med vores forespørgsel prøvede de at presse et premium-abonnement på os. De har altså lang vej igen til at være helt fyldestgørende i deres kundeservice.

Vores konklusion er altså, at du skal være yderst varsom, hvis du vælger at benytte dig af ZenMate. Det faktum, at de logger din originale IP-adresse, er foruroligende. Hvis du skal bruge din enhed til beskyttelse, så skal du være 100% sikker på, at den er uigennemtrængelig.

Den dårlige sikkerhed, nedsmeltningen og den sløve kundeservice er altså faktorer, du bør tage i betragtning, hvis du ønsker at anvende ZenMate. Det er ikke sikkert, du kan få programmet til at køre – du bør i hvert fald ikke forvente det. Så væbn dig med tålmodighed. Vi vil kraftigt anbefale, at du vælger en anden VPN-tjeneste som f.eks. NordVPN, ExpressVPN eller CyberGhost VPN.

God på torrenter og kryptering. Svag på beskyttelse af dit privatliv. Sælgermentalitet hos supporten.
3.0
Servere
4.0
Funktionalitet
1.0
Privatliv
3.0
Support
2.8 Samlet Score
Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.