Det canadiske Windscribe VPN er et relativt nyt VPN-service og deres Chrome -udvidelse, som giver gratis proxy adgang til brugere, er allerede i brug af over 900.000 mennesker. 

Windscribe VPN er et godt alternativ til andre amerikansk baserede VPN-udbydere. Deres server netværksydeevne er ikke så hurtigt som ExpressVPN eller NordVPN, men de tilbyder OpenVPN tunnelig protokol med 256-bit AES kryptering.

Men er de så private og sikre, som de selv reklamerer med? Lad os se på det. Læs med her i anmeldelsen, hvis du er nysgerrig på Windscribe.

Brugervenlig app

Du kan downloade appen til både Windows og Android-enheder. Windscribe er ideelt for dem, der er nye i VPN-brug, fordi de har en nem installation og en hurtig adgang. Hvis du vælger en brugerdefineret installation, kan du selv kontrollere alle detaljer i processen. Så hvis du har meget erfaring med VPN og har visse præferencer for, hvordan diverse programmer skal installeres, er det en god ide at tage den ekstra tid, det tager at tilpasse det hele.

Det tog os kun et øjeblik at koble os på, og da vi var inde, var vi frit i stand til at bruge internettet og skifte servere, som vi selv ønskede det.

Windscribe VPN er kompatibelt med Netflix

Du må gå ud fra, at Windscribes normale servere ikke virker med Netflix. Men det er ikke ualmindeligt, når du arbejder med en VPN-service. Netflix har gennem årene kæmpet hårdt for, at du ikke kan sidde herhjemme i Danmark og koble dig på din VPN og vælge en server i USA og se amerikansk Netflix. Det betyder, at det i dag er stort set umuligt at få Netflix til at køre sammen med din VPN.

Faktisk kan du godt få Windscribe til det. Du kan nemlig vælge nogle af deres specielle Windflix-servere, og nogle af disse virker sammen med Netflix. Heldige os.

Stærk sikkerhedsprocedure

Windscribe gemmer ikke dine oplysninger. Vi kiggede alt det igennem, som står med småt, og opdagede, at de ikke logger nogle filer. De samler dog nogle få detaljer. For at komme gratis brugere til livs gemmer de en måneds båndbredde. Ellers gemmer de også dit OpenVPN brugernavn, server, tilkoblingstiden. Ellers ser deres betingelser meget ud som resten af VPN-markedet. Det er alt sammen noget, vi godt kan leve med.

Kan Windscribe VPN med torrenting?

En VPN kan hjælpe med at gøre torrenting sessioner mere sikre ved at danne en uigennemtrængelig tunnel rundt om din internetforbindelse for at gøre dig sikker. Men det kan være lige meget med din VPN, hvis det ikke tillader restriktionsfri brug. Derfor er der nogen, der er begyndt at forbyde torrenting for at være sikker på, at der ikke opstår problemer med DMCA klager. Der findes andre, som vil tilbyde torrenting servere, men det er kun en håndfuld af de bedste, som gør det.

Windscribe tillader torrenting – i hvert fald i teorien. Det er nemlig ikke alle deres servere, som understøtter torenting. Det hele afhænger af de individuelle lande og deres synspunkt på digitale rettigheder. Så ja, du kan godt bruge Windscribe for at lukke torrenting sessioner. Men kør gennem deres servere først for at være sikker på, at du kan finde nogle P2P-venlige, som er relativt tæt på dig.

Og hvad med de dårlige sider?

Dem findes der desværre også. Noget af det mest tydelige er, at Windscribe sløver dit internet. Faktisk bliver det mere end 50% langsomt. Det er meget. Især var upload-hastigheden dårlig, nogle gange blev internettet mere end 90% langsommere – og det er endda, selvom vi brugte en premium-konto. Det er altså ikke værd at bruge på på grund af den dårlige hastighed. Det er simpelthen for langsomt. Og når du har mulighed for at bruge VPN’er som ExpressVPN og NordVPN, så er det slet ikke det værd.

Inaktive servere

Det kan godt være, at Windscribe siger, at de har mere end 480 servere i mere end 50 lande. Selvfølgelig er det ikke meget i forhold til 5200 fra NordVPN og 3200 fra private Internet Acces, men et antal omkring 500 er altid acceptabelt. Så skulle du have rigeligt med mulighed for at finde en server hurtigt.

Men det afhænger selvfølgelig af, at de er tilgængelige. Og det er ikke tilfældet med alle Windscribes servere. Hvis du tager et kig på deres mulige servere, er det kun en brøkdel, du faktisk kan få adgang til. Det virker altså til, at der er noget, der er lidt suspekt omkring serverne.

Dårlig kundeservice

Desværre er vi nødt til at fortælle om den dårlige oplevelse med kundeservice. Hvor meget vi end ville ønske, at kundeservicer rundt omkring i verden lever op til deres egne udsagn, så er det sjældent realiteten.

Windscribe tilbyder en chat-robot, hvilket lover rigtig godt. Desværre svarer robotten ikke rigtig på vores spørgsmål, og lige meget hvordan vi formulerer vores spørgsmål, vil den ikke rigtig finde svaret frem til os.

Da vi så prøvede at bruge deres kontaktformular via en billet, fik vi både et langsomt svar og et ubrugeligt svar. Så rent servicemæssigt er der altså ikke meget at komme efter. Altså medmindre du godt kan lide ubrugelige robotter at konservere med.

Skal jeg købe adgang til Windscribe VPN?

Medmindre du elsker din Netflix højere end hastighed og hjælpsomhed, så bør du ikke vælge Windscribe. Og når hastigheden er så langsom, virker din Netflix alligevel ikke. Lose-lose-situation kalder vi det.

På trods af at vi elskede deres protokoller, kryptering og logning-politik, så kan vi stadig ikke stå 100% inde for Windscribe. Det er simpelthen ikke holdbart i længden. Og hvis der er noget, du skal have hjælp til, så kan du ikke forvente at få det. Du er altså lidt låst, hvis du først har brugt penge på det og forventer en hjælp til at få det op at køre. Så har du kun den ubrugelige robot at få hjælp af. Og sidst, men ikke mindst, så skal du ikke regne med at få dine penge tilbage, hvis du fortryder. Windscribe opererer med en meget hård grænse på 72 timer for fortrydelse.

Vi anbefaler altså, at du bruger nogle billigere VPN-muligheder, som er hurtigere og mere hjælpsomme.

2,3 rating
Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.