Leder du efter en VPN-tjeneste, der har noget erfaring på bagen, så kan det være, du skal kigge nærmere på PureVPN. PureVPN blev grundlagt allerede tilbage i 2006 af GZ Systems. De er desuden også en af de største VPN-virksomheder på verdensplan.

I tidernes morgen startede de med kun at have ti servere – i dag kan de prale af at have over 2000 servere fordelt på mere end 180 lande. Det er altså imponerende.

Du er i sikre hænder

PureVPN har hovedsæde i Hong Kong, som egentlig er en omstridt jurisdiktion for en VPN-udbyder, fordi de er så tæt tilknyttet med Kina. Men PureVPN ejer selv deres netværk og DNS-hardware, som gør det temmelig sikkert.

Du kan bruge PureVPN med Windows, Android, Mac, iOS og Linux. Og så er der et plus mere: Du kan koble dit Smart-TV, browsere og streamingtjenester op på VPN’en. Du kan desuden koble den op på mange enheder, fordi du kan koble på en bærbar som en rigtig router. Det giver dig tonsvis af muligheder, som ikke mange andre udbydere kan tilbyde.

Du kan også splitte din tunneling-funktion, som betyder, at du selv kan vælge imellem, hvordan og hvor du vil sende trafikken hen – for eksempel gennem din VPN eller internetudbyder.

Få mere for pengene med PureVPN

PureVPN kan tilbyde dig lidt mere for de penge, du kaster efter deres VPN: en afbryder, fem simultane forbindelser, understøttelse af alle større protokoller, split tunneling og NAT Firewall. Det er alt sammen noget, der tæller i vores bog, og som er værd at regne med i sidste ende.

Netflix-kompatibilitet med PureVPN

Vi testede PureVPN på verdensomspændte servere, og det var to ud af fire, der virkede. Det er egentlig en ret god succesrate, når det kommer til VPN og Netflix, som har været i krig med hinanden de seneste par år. Netflix har angrebet store VPN-virksomheder de sidste par år, fordi de er under pres fra Hollywood. Så at PureVPN faktisk kan tilbyde to servere, som kan fungere med Netflix, er et kæmpe plus.

256-bit kryptering er et stort plus

Den bedste form for forsvar er forebyggelse. Det kan du få i form af en 256-bit kryptering, som er en af de mest sikre forbindelser, der findes på markedet. Det er så sikkert, at du ofte finder regeringskontorer rundt omkring i verden, som også benytter sig af det.

Desuden har PureVPN en end-to-end-forbindelse, som inkluderer, at du skifter fra en IP-adresse til en anden til en tredje gennem PureVPN’s 80.000 muligheder.

Din krypterede tunnel bliver lukket helt, så tredjepartsider og skumle organisationer ikke kan se, hvad du laver på det store, mørke internet.

Det er altså nogle gode plusser, vi kan skrive i deres bog. Vi kan godt lide 256-bit og alle de andre sikkerheder, som kommer med det.

God kundeservice

Din sikkerhed er vigtigst, når det kommer til VPN’er. Derfor skal der være tilknyttet en velfungerende kundeservice, som kan hjælpe dig med dine spørgsmål. Det kan jo være, du pludselig har på fornemmelsen, at du er begivet dig ud i noget, der er en trussel mod din sikre forbindelse.

Derfor er du i sikre hænder hos PureVPN. Her kan du nemt finde frem til deres livechat-funktion, som svarer dig inden for et minuts tid. De har førhen haft en tendens til at vende tilbage med autogenerede svar, som egentlig er mere irriterende end hjælpsomt.

Nu har de forbedret sig og svarer tilbage med et nogenlunde svar. Svarene virkede rimelig generelle til en start, men da vi uddybede vores spørgsmål, fik vi et meget bedre svar. Det var ikke et banebrydende svar, men det kom hurtigt. Og det er altså en gevaldig forbedring.

Sikkerheden

Vi opdagede desværre et par læk i PureVPN’s sikkerhed. Hvis du kigger efter anmeldelser af ydelsen, vil du opdage, at der er flere utilfredse kunder. De var oprørte, fordi deres DNS og personlige IP-adresse var blevet lækket. Da vi konfronterede PureVPN med klagerne virkede svaret mest af alt autogenereret.

Så hvis det er noget, du ikke kan leve med, så vælg en anden VPN-udbyder. Det duer ikke, at du går og er usikker på, om din sikkerhed bliver komprimeret. Det vigtigste er, at du er sikker, og hvis du ikke føler dig sikker, så skal du skynde dig væk.

Hastigheden

Ingen af de servere, vi testede hastigheden på, havde synderligt gode resultater. Den hurtigste fandt vi i Amsterdam, og den nåede kun op på 35 Mbps ud af 100, hvilket ikke er noget at skrive hjem om. Hvis du vil have hurtigere hastighed, skal du vælge PIA, som tilbyder servere med mere end dobbelt så hurtig hastighed til nogenlunde den samme pris.

Ingen logging… eller?

PureVPN påstår, at de ikke gemmer nogle personlige oplysninger – de reklamerer ligefrem med ”Zero Logs”. Men hvis du læser det med småt, så kan du hurtigt se, at det rent faktisk ikke er sådan. Her siger de nemlig, at både forbindelsen og båndbredden bliver gemt. Det er i og for sig ikke så farligt, men så skal de blot lade være med at reklamere så højlydt med det. Enten så logger man oplysninger, eller så gør man ikke. Så enkelt er det egentligt.

Skal du anvende PureVPN?

På trods af at PureVPN tilbyder en rimelig service til en fin pris med mange servere, så er den manglende hastighed et virkelig stort problem. Den bliver ikke værd at bruge i længden, når du blot skal sidde og vente på en tjeneste.

Hvis du vægter en Netflix-kompatibilitet og en fin kundeservice højere end hastigheden, så kan du fint vælge PureVPN, men vi må nok desværre krybe til korset og melde hus forbi med dem. Der er simpelthen for meget sikkerhed, der bliver komprimeret, når du arbejder med tjenesten. Der findes mange andre mere velfungerende VPN’er på markedet, som du kan tage i brug til en lige så god eller bedre pris. Vi anbefaler NordVPN, ExpressVPN og CyberGhost VPN.

3,0 rating
Danske anmeldelser af VPN-løsninger
VPNeksperten.dk er ejet og drevet af SEO-Butler.dk - Alt indhold er beskyttet af ophavsretten.